След месеци усилия от страна на Министерството на външните работи

...
След месеци усилия от страна на Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Корабът Царевна акостира във Варна

След месеци старания от страна на Министерството на външните работи корабът „ Царевна “, който бе блокиран на пристанището в град Мариупол, дебаркира през днешния ден във Варна, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Пътуването по вода лиши осем дни, по време на които бе поддържан непрекъснат контакт сред компанията – корабособственик и дирекция „ Ситуационен център “ в Министерство на външните работи.  

Плавателният съд пътува под малтийски байрак с 15-членен екипаж и през днешния ден дебаркира във Варна. През цялото време на престоя на пристанището от страна на дирекция „ Ситуационен център “ е поддържана постоянна връзка с компанията – корабособственик, както и с способените управляващи, за извеждането на кораба по море. 

Припомняме, началото на военните дейности на Русия против Украйна завари българските кораби " Рожен " и " Царевна " в украинското пристанище Мариупол. Част от екипажа на кораба " Царевна " съумя да се изтегля. Четиринадесет български моряци и един украинец, който е кадет в Морското учебно заведение, дойдоха във Варна на 18 април. По-късно екипажът беше запълнен с още украински моряци. Корабът отплава от Мариупол на 10 ноември, само че идва във Варна едвам през днешния ден, защото 4 дни изчакваше да мине Керченския пролив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР