След месеци усилена работа и откриване на банкова сметка за

...
След месеци усилена работа и откриване на банкова сметка за
Коментари Харесай

„Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог- Росен Коцаков“ стартира дейност

След месеци усилена работа и разкриване на банкова сметка за дарения през тази седмица, „ Фонд за подкрепяне лекуването на поданици на община Разлог- Росен Коцаков “ стартира своята активност. Първият донор е основателката Борислава Коцакова, която преведе събраната сума за лекуване на своя починал брачен партньор Росен Коцаков, в размер на 90 110,00 лв.. Всеки, който желае да подари средства и да подкрепи нуждаещите се поданици на община Разлог, може да направи превод към фонда на името на Росен Коцаков по банкова сметка с IBAN: BG41FINV91503117633999, титуляр: ОБЩИНА РАЗЛОГ.

През миналите месеци Община Разлог, Борислава Коцакова и господин Полежанов взеха решението да бъде основан специфичен фонд, в памет на починалия Росен Коцаков. Идеята е Фондът, от хората за хората, да бъде финансиран непрестанно с дарения. Целта е да се подкрепят поданици на община Разлог, нуждаещи се от скъпоструващо лекуване, профилактика, диагностика, рехабилитация в страната или чужбина, за което здравната каса и/или други източници не обезпечават нужните средства и лицата не разполагат с персонални такива.

На постоянна сесия през месец юни Общински съвет Разлог от своя страна одобри учредяването на „ Фонд за подкрепяне лекуването на поданици на община Разлог- Росен Коцаков, устав за неговата организация, активност и ръководство, дефинира комисията за асортимент на предложенията за даряване на средства, както и тристранен спесимен, преди всяко заплащане.

Съветът учреди целеви средства, от които да се употребява отчасти или изцяло финансиране на нуждаещите се. Комисията, която ще преглежда постъпилите молби за помощ бе избрана в състав, доктор Мария Копанарова – Тасева - ръководител на общински съвет – гр. Разлог, доктор Радко Тумбев – общински консултант, Борислава Коцакова – донор, Тодор Дамянов – шеф на дирекция „ АОФ “ в Община Разлог; Гергана Колчева – Фарфарова – юрист в Община Разлог, а преди всяко заплащане да бъде издаван тристранен спесимен, подписан от доктор Тумбев, госпожа Коцакова и господин Дамянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР