След месеци слухове и спекулации, Apple най-сетне представи официално новото

...
След месеци слухове и спекулации, Apple най-сетне представи официално новото
Коментари Харесай

Apple отбелязва юбилея на iPhone с три нови модела

След месеци клюки и спекулации, Apple най-накрая показа публично новото потомство на iPhone. Компанията има и специфичен мотив, тъй като тази година е 10-годишният празник на трансформиралия се в най-популярен смарт телефон в света. Тя го отбелязва със специфичен, юбилеен модел с името iPhone X, като Х в действителност е римското 10, не „ хикс”.

Най-откачените клюки за новия iPhone X

Apple ще показа три iPhone-а на 12-ти септември

Все отново, ясно е, че всички ще споделят „ хикс” и това е задачата на специфичния модел – да означи годишнината с допустимо най-хубавия iPhone в историята и да постави основата за идващите 10 години на смарт телефона. Според изпълнителния шеф на Apple Тим Кук, iPhone постоянно е бил толкоз добър, че хардуерът изчезва и разрешава на потребителя да допре софтуера. Това е много амбициозна цел, изключително на фона на огромните упования към устройството.

iPhone X има 5.8-инчов OLED панел с резолюция 1125х2436 и 458 ppi. Това е първият iPhone с OLED панел, който ще има по-изразителни цветове. Според Apple е и първият OLED панел задоволително добър да бъде в iPhone. Дисплеят покрива съвсем напълно лицето на iPhone X, като е оставено място само за предната камера, датчиците и представителя. Дисплеят е с доста тънка рамка към ръбовете, обратно на упованията, че ще е закривен по самите тях.

Десетте най-използвани приложения за смарт телефони

Хаштагът - инцидентно изобретение, което промени интернет

Големият екран коства мястото на хардуерния Home бутон. Той става виртуален, като част от функционалностите му се изземват и от страничния бутон за включване. Чрез него да вземем за пример ще може да се задейства Siri. Включването на екрана става с повдигане на телефона или докосването му с пръст. Превключването сред приложения става посредством плъзгането на пръста изпод нагоре или встрани от единия завършек на екрана.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

Премахва се и датчикът за пръстови отпечатъци Touch ID. Вместо него, камерата на предния панел има 3D технология за анализиране и различаване на лица, наречена Face ID. Тя ще разпознава потребителя и ще отключва iPhone X, както и ще позволява заплащания посредством Apple Pay. Face ID работи и на мрачно с помощта на инфрачервена камера.

Note 8 стана най-скъпият смарт телефон на Samsung до момента

Nokia се завръща със смарт телефон от висок клас

Корпусът на iPhone X е стъклен, с подсилена железна рамка вътре. Той е водо- и прахоустойчив както са другите два нови модела iPhone 8 и iPhone 8 Plus. На гърба има и двойна камера с оптична стабилизация и телескопично нарастване тя е усъвършенствана за приложения и игри с добавена действителност. Тя е същата като на iPhone 8 Plus, само че с четворна LED мълния. Предната камера пък има специфичен режим за в допълнение разкрасяване на фотосите, само че не посредством изкуствени детайли, а посредством оптимзиране на настройките и цветовете.
 Apple iPhone X Apple iPhone X
iPhone X ще употребява последното потомство 6-ядрен процесор на Apple - A11 Bionic, както и 3GB RAM. Има спомагателни чипове за обработка на данните от FaceID и другите технологии посредством машинно образование. Face ID ще разпознава потребителя даже да си смени прическата или да постави очила и се приспособява към естествените промени на лицето. Данните се обработват непосредствено на телефона и не се споделят със сървър.

iPhone X ще има и някои специфични функционалности в iOS 11, които ще са налични единствено за него. Една от тях е така наречен Amoji – анимирани емотикони, които ще следват погледа на потребителя с помощта на предната камера. Освен това ще могат да приказват с гласа на потребителя.

Сред другите новости е безжично зареждане, като батерията устоя с 2 часа повече по отношение на iPhone 7. Всичко това ще се отрази и на цената на iPhone X. Това ще е най-скъпият iPhone в историята с цени от $999 за версията с 64GB памет, като доставките стартират от 2-ри ноември т.г. При това в началото ще се предлага в лимитирани бройки поради дефицита на OLED панели.

Същевременно iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще следват досегашната линия на развиване.

Техните цени ще са сходни с тези на iPhone 7 и 7 Plus. Хардуерът им обаче е освежен, също с новия по-мощен 6-ядрен процесор A11 Bionic. Смартфоните резервират естествените LCD панели на екраните си и размерите на техните прародители. Има и Home бутон с Touch ID. Все отново, Face ID също е налично и за тях.
 iPhone 8 Plus и iPhone 8 iPhone 8 Plus и iPhone 8
Корпусите им също са облицовани от стъкло и са с подсилена стомана и алуминий. Камерите са 12 МР. На iPhone 8 Plus е двойна камера и датчиците имат f 1.8 и f2.8, като всяка е със независима оптична стабилизация на изображението. Камерата на предния панел има специфичен режим за портрети за усъвършенстване на фрагментите посредством настройки на светлината. Според Apple iPhone 8 ще прави най-висококачествените видеозаписи от който и да е смарт телефон в историята. Те ще са с 4K резолюция и 60 кад/сек.

Новостите в iPhone 8 от години са налични при съперниците

Камерите на iPhone 8 са съвместими и с добавена действителност. Те ще могат да се употребяват за интерактивни приложения и игри в действително време. Телефоните имат и усъвършенствани датчици и графичен процесор, които да се оправят с огромния размер данни на добавената действителност. Двата модела поддържат и безжично презареждане посредством технологията Qi.
 Apple iPhone 8 Apple iPhone 8
Цените на iPhone 8 са 699 $ за 64GB модел и 799 $ са iPhone 8 Plus с 64GB. Ще има и версия с 256GB, която надлежно ще е по-скъпа. Продажбите на телефона стартират още на 22-ри септември в голям брой страни по света.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР