След месеци опити да проведат коалиционен съвет Обединените патриоти най-накрая

...
След месеци опити да проведат коалиционен съвет Обединените патриоти най-накрая
Коментари Харесай

Патриотите най-накрая проведоха коалиционен съвет. За 5 минути. И пак не се разбраха

След месеци опити да проведат съдружен съвет " Обединените патриоти " най-сетне съумяха да го провеждат. За страдание обаче срещата продължи не по-дълго от 5 минути, защото от " Атака " напуснаха залата.
 НФСБ с ултиматум: Симеонов да води листата за евровота на Оперативна програма, другояче отиваме сами на изборите
На самата намира се очакваше партиите да обсъдят под каква форма ще се явят на изборите за Европейски парламент. От партийните водачи в дребната коалиция обаче присъстваше единствено водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

" Колегите от НФСБ предложиха на съдружния съвет промени в управлението на парламентарната група на " Обединените патриоти " (в момента начело на групата е Волен Сидеров, бел. ред.) и от " Атака " си потеглиха ", заяви Каракачанов пред организация " Фокус ".

" След тази среща е като преди тази среща – нищо ново ", допълни той.

Каракачанов към момента счита, че най-хубавият вид за евровота е от обединението да се явят с обща листа, само че добави, че в случай че не се стигне до единодушие, от Вътрешна македонска революционна организация ще се записват независимо.

" Има коалиция " Обединени патриоти " и тя поддържа болшинството в Народното събрание, а дали ще има за евроизборите – иншааллах ", допълни Каракачанов.

Според него би трябвало да бъдат извършени вътрешни избори за лидер на листата в " Обединени патриоти ", само че водачът на Вътрешна македонска революционна организация в действителност не знае дали въобще това е казусът, защото не е имало време за диалози. 

" Не можахме да разискваме и този въпрос. Не сме си говорили за нищо, тъй като обсъждахме дневният ред какъв да бъде. Едните упорстваха за едно, другите - за друго ", обобщи Каракачанов.

Зам.-председателят на " Атака " Десислав Чуколов съобщи, че от партията са напуснали залата, тъй като от Вътрешна македонска революционна организация са предложили Петър Москов за лидер на листата. Каракачанов обаче отхвърли изказванието.

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разяснява пред bTV, че гласоподавателите очакват малката коалиция да се яви дружно на евровота.

" Ние от Вътрешна македонска революционна организация споделяме, че би трябвало да се явим дружно. Ако стоим до безконечност и ставаме заложници на вътрешноведомствени крамоли, това е нездравословно за всички ", допълни още Джамбазки, като също не изключи опцията Вътрешна македонска революционна организация да се яви независимо на евроизборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР