След месеци неясноти около брекзит и няколко унизителни провала в

...
След месеци неясноти около брекзит и няколко унизителни провала в
Коментари Харесай

Тереза Мей капитулира: Насрочи оставка за 7 юни

След месеци неясноти към брекзит и няколко унизителни неуспеха в Народното събрание, министър председателят на Англия Тереза Мей се огъна под напрежението и разгласи, че напуща поста на министър-председател и лидерското кресло в ръководещата Консервативна партия.

Оттеглянето ще стане факт на 7 юни.

„ Водих договарянията за изискванията, по които да напуснем Европейски Съюз. Направих всичко по силите си, с цел да убедя депутатите да поддържат договорката. За страдание, не успях”, съобщи Мей след среща с членове на Народното събрание, които заплашваха с нов избор на съмнение при положение, че тя не подаде оставка.
Вместо да са вън от Евросъюза британците избират 73-ма евродепутати Евровотът се възприема като избор за брекзит
Последният ход на премиера се провали с гръм и тропот при започване на седмицата, когато отстъпки пред лейбъристите по въпросите на брекзита не впечатлиха по никакъв метод опозицията, само че за сметка на това вбесиха личната ѝ партия, която съзря опит да се прокара нов референдум.

Мей акцентира, че търсенето на нова договорка за брекзит ще продължи. „ Ясно е, че най-добре ще бъде за Обединеното кралство, в случай че нов министър-председател е отпред на тези усилия”, съобщи Мей.
Англия към този момент избра евродепутати Гласуването се трансформира в "за " и "против " Брекзит
Тя ще остане на „ Даунинг стрийт”, с цел да понесе предстоящите пагубни резултати от евровота, който се наложи небрежно Англия да провежда. Ще би трябвало и да одобри в Лондон подкрепящия дори коренно корав брекзит американски президент Доналд Тръмп.

Дали Англия ще излезе от Европейски Съюз без договорка и ще попадне в невиждана за спокойно време рецесия, или цялата политическа класа на страната ще стане за смях пред света с организирането на нов референдум по същия въпрос – решенията по тази тематика ще се вземат от новия английски водач, чието търсене стартира другата седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР