След месеци на неуспехи на бойното поле в Украйна, Москва

...
След месеци на неуспехи на бойното поле в Украйна, Москва
Коментари Харесай

Москва обяви планове за засилване на бойната мощ

След месеци на неуспехи на бойното поле в Украйна, Москва възнамерява да „ раздруса военната конструкция на страната ”. Президентът Владимир Путин разяснява въздействието на западните наказания върху съветската стопанска система.

Москва разгласи, че възнамерява да ускори бойните качества на армията и да притегли още бойци. „ Ще има обилни промени в състава на въоръжените сили, ще увеличим числеността, ще има промени на военното и административно разделяне на Руската федерация, които ще бъдат осъществени през 2023-2026 година ”, изясни съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

Путин пък се опита да омаловажи въздействието на западните наказания върху съветската стопанска система. „ Действителната динамичност на стопанската система ни се оказва доста по-добра от това, което специалистите както в страната, по този начин и непознатите, предвидиха. Руският БВП сред януари и ноември 2022 година е понижен, само че единствено с 2,1% ”, уточни президентът.

Продължиха и взаимните обвинявания сред Москва и Киев по отношение на нещастието в Днипро, където съветска ракета умъртви 44-ма души в жилищен блок. Украинският президентски консултант Олексий Арестович подаде оставка поради коментар, че това, което е блъснало блока, е била ракета, свалена от Украйна.

„ Случилото се в Днипро, фактът, че Русия приготвя нов опит да завземе самодейността във войната, фактът, че характерът на военните дейности на фронта изисква нови решения в снабдяването на защитата - всичко това единствено акцентира какъв брой е значимо да се координират нашите старания, напъните на всички членове на обединението, да защитим Украйна и свободата и да ускорим вземането на решения ”, сподели Володимир Зеленски.

Междувременно, някогашен наемник от частната войска „ Вагнер ” избяга от Русия и изиска леговище в Норвегия. Андрей Медведев описа, че е бил очевидец на голям брой изтезания и убийства на бойци от личните им командири поради непокорство, предава.

„ Знам сигурно за три случая, когато пандизчии, опитващи се да избягат от болничното заведение, откакто са били ранени, са били убити. Също 10 души бяха убити на полигон пред пандизчии, които преди малко са пристигнали ”, изясни той. 26-годишният Медведев твърди, че се опасява за живота си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР