След месеци на локдаун и социално дистанциране трябва да говорим

...
След месеци на локдаун и социално дистанциране трябва да говорим
Коментари Харесай

Говорете още повече!

След месеци на локдаун и обществено разграничаване би трябвало да приказваме с някого. През 2020 година и през цялата 2021-ва асистенти като Alexa и Siri станаха по-малко роботи и повече другари.

През 2020 година чакаме гласовото търсене да продължи възхода си. Предполага се, че интелигентните високоговорители ще се появят в 55% от домовете в Съединени американски щати и към този момент 65% от хората сред 25 и 49 приказват с гласово устройство всеки ден, написа Джийна Барет за Inc.

Гласовото търсене ще промени метода, по който марката ви прави SEO. И в случай че желаете органически трафик през 2022 година, ще би трябвало да действате. Събираме някои от значимите рекомендации, които да ви оказват помощ да изградите SEO тактика, която в действителност приказва с таргет аудиторията ви… безусловно.

Нека да е просто

Повечето резултати от гласово търсене са на равнище четене за 9 клас. Поддържайте наличието си доброволно и разговорно и не забравяйте да включите основни думи, отговарящи на въпроси като „ кой “, „ какво “, „ по кое време “, „ къде “, „ за какво “ и „ по какъв начин “.

Направете бързо търсене в Гугъл за главните си основни думи и обърнете внимание на секцията „ Хората също питат “ ( “People also ask ”) под спонсорираните и най-хубавите резултати. Това е златна мина за SEO. Включете тези въпроси в наличието си, с цел да увеличите възможностите си за класиране при гласово търсене.

Не игнорирайте локалните търсения

Без значение какъв брой огромен бранд имате, коства си да имате локално наличие. Гласовите търсения на мобилни устройства са три пъти по-склонни да бъдат локално основани, в сравнение с текстовите. Не забравяйте да включите местоположението си в основните думи, когато е подобаващи, без значение дали става дума за централата на компанията, районните офиси или общностите, където се намират вашите чиновници или управление.

Ако вашата марка е локална, ще би трябвало да притежавате този пазар, в случай че желаете да се класирате добре в гласовото търсене. Уверете се, че упътванията до общоприетите локации са верни и лесни за схващане и оптимизирайте търсенията вид “near me ” („ покрай мен “).

Съдържание с подтекст

В SEO без положително наличие няма да стигнете надалеч. Уверете се, че наличието ви дава покачване на тактиката, като го изграждате към вашите идеални консуматори и отговорете на основни въпроси като:
Кои са те?Какво задържа вниманието им?Защо се нуждаят от това, което марката ми дава?
След това отразете тези отговори в наличието си. Бъдете къси, разговорни, уместни. Помислете за прибавяне на постоянно задавани въпроси и по-конкретни въпроси и го подсилете с така наречен скица (schema), която Гугъл предлага. Това ще даде повече конструкция на наличието ви и ще ви увери, че търсачката елементарно го схваща.

***

Искате да растете и през 2022 година, нали? Кой не желае? Но в случай че към момента не сте се присъединили в гласовото търсене, поставяте марката си в неизгодно състояние. Добавете този инструмент към SEO тактиката за новата година.

По материал на Джийна Барет за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР