След месеци на лъжи и отричане на истинските си намерения,

...
След месеци на лъжи и отричане на истинските си намерения,
Коментари Харесай

Една година от началото на руската инвазия в свободна и суверенна Украйна

След месеци на неистини и отказване на същинските си планове, на този ден преди една година режимът в Русия реши да стартира така наречен „ специфична военна интервенция “ в Украйна под подправен предлог за нацисти “ в Киев.

Хиляди човешки животи бяха погубени, а няколко милиона души трябваше да изоставен домовете си, с цел да търсят безвредно леговище от съветските бомби. 2022-а е годината, в която войната се завърна в Европа и малко аспекти от живота на хората останаха незасегнати.

Нахлуването на Русия в Украйна отприщи пъкъла за милиони украинци, разруши възприятието за сигурност на Европа, раздра геополитическата карта и раздруса международната стопанска система. Ударните талази направиха живота на всички места по-скъп, утежниха световната мигрантска рецесия и усложниха трагично реакцията на света на промените на климата.
Реших да разпоредя специфична военна интервенция. Нейната цел е отбраната на хората, които в продължение на 8 години са подложени на принуждение и геноцид от киевския режим.
Владимир Путин, президент на Русия

Формално задачата на съветския водач е да избави Украйна от нацистите и да я демилитаризира, само че зад тези поръчки прозира желание за слагане на ръка върху всички територии, където живеят руснаци.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към нацията, разгласи военно състояние и обща готовност. Произнесе ясно и присъдата над страната агресор.
Какво чуваме през днешния ден? Това не са единствено ракетни детонации, борби, плач на самолети. Това е звукът на нова Желязна завеса, която се спуска и отделя Русия от цивилизования свят.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Атаката на Русия преди зазоряване на 24 февруари разруши мира в Европа на части, шокира света. Не се сбъднаха някои прогнози, че съветските сили ще победят бързо. Украйна оказа яростна опозиция и врагът затъна по пътя към столицата Киев. През април Русия се изтегли от региона на Киев, оставяйки разрушени здания, трамватизирани хора и стотици тела.

След март/април фронтовете се изместиха на юг и изток. Пристанищният град Мариупол на Азовско море падна след брутална тримесечна блокада, трансформирала го в руини.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР