След месеци на блокаж в работата на общинския съвет, градският

...
След месеци на блокаж в работата на общинския съвет, градският
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще получава 9 100 лв. заплата, а общинските съветници в София над 5 700 лв.

След месеци на блокаж в работата на общинския съвет, градският парламент съумя да одобри бюджета на София. С 45 гласа “за ” общинските съветници от ПП-ДБ-СС, ГЕРБ-СДС, “Синя София ” и самостоятелните одобриха главният финансов документ, препоръчан от екипа на кмета Васил Терзиев. Против гласоподаваха 15 общински съветници - от Българска социалистическа партия, „ Възраждане ”, Има Такъв Народ и ВМРО. 

Освен бюджета на столицата, общинските съветници гласоподаваха и заплатите в столичната администрация. Така кметът на София ще получава малко под 9 150 лева, ръководителят на СОС - над 8 200 лева, а общинските съветници - над 5 700 лева

Заложените средства в бюджетната рамка са над 2,6 милиарда лева Сред дейностите, на които се подчертава са строителството на детски градини, инфраструктурата и построяването на паркинги. Общинските съветници си подвигнаха и заплатите.

Рекорден бюджет, който сплотява оферти на жители, както и на всички партии в общината - на това заложи екипът на столичния кмет. „ Това е бюджет, който е за София, той не е наш и ние ще работим, с цел да покажем на софиянци, че групово всички ние можем да създадем положително за този град ”, съобщи кметът Васил Терзиев.

Изненадващата поддръжка на ГЕРБ-СДС общинските съветници от партията дефинираха като виновното решение. „ Неимоверно раздуха приходите в икономическата рамка и съгласно нас сметките няма да излязат. Но в последна сметка не сме ние хората, които ще ударят ръчната спирачка за развиването на София ”, сподели зам.-председателят на СОС и общински консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Подкрепа пристигна и от " Синя София ". „ Заедно с сътрудниците от останалите политически партии успяхме доста да подобрим бюджета, изключително във връзка с събираемостта на локалните налози и такси ”, уточни общинският консултант от " Синя София " Вили Лилков.

За Българска социалистическа партия гласуването е потвърдило кой кого поддържа. „ На национално равнище се разглобиха, на локално равнище се сглобиха. Бледорозовата женитба към този момент е реалност, да им е честито. Това, което можем да кажем е, че в действителност групата на ПП-ДБ-СС на процедура одобри бюджета на ГЕРБ ”, добави общинският консултант от " Българска социалистическа партия за България " Иван Таков.

А Има Такъв Народ дали своят вот срещу заради неналичието на управническа стратегия и визия за развиване на града. „ Това в действителност както се назовава е събирателен бюджет, тъй като е елементарна аритметика на разноски и доходи ”, заяви общинският консултант от Политическа партия " Има Такъв Народ ” Пламен Данаилов.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР