След месец и половина Красимира и Михаил Иванови, чиято къща

...
След месец и половина Красимира и Михаил Иванови, чиято къща
Коментари Харесай

За месец и половина възстановиха покрива на ударената от мълнии къща в Казанлък 

След месец и половина Красимира и Михаил Иванови, чиято къща остана без покрив по време на юнските стихии, към този момент са вкъщи. В нощта на 2 против 3 юни покривът на къщата на казанлъшкото семейство изгоря изцяло, откакто беше ударен от две мълнии, които провокираха пожар. Тогава кметът на Казанлък Галина Стоянова пое ангажимент общината да помогне за възобновяване му. По нейно предписание семейство Иванови бяха настанени в общинско жилище, а общински екипи започнаха разчистването и обезопасяването на къщата. С поддръжката на локалния бизнес, откликнал на апела на казанлъшкия кмет, постройката към този момент е с нов покрив.

„ Ролята на Общината беше да обезпечи материалите, връзката с хората, които желаят да оказват помощ, да създадем организацията с планиране на структурата, да организираме работата на място и да осигурим къде да нощуват стопаните на къщата. Така че, община Казанлък не е отделила нито стотинка от бюджета си, само че подкрепя процеса с логистика, с експертна помощ и съгласуваност. Постигнато е това, което най–много плашеше стопаните, че дъждовете са доста, а няма покрив. Е, към този момент имат покрив ", споделя Галина Стоянова. 
15 казанлъшки компании са дарили труд и строителни материали на обща стойност 23 200 лв. за възобновяване на изгорелия покрив. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР