След Мериленд и щатът Вирджиния включва българския като чужд език

...
След Мериленд и щатът Вирджиния включва българския като чужд език
Коментари Харесай

И щатът Вирджиния ще признава българския като чужд език в дипломите за средно образование

След Мериленд и щатът Вирджиния включва българския като непознат език в дипломите за приблизително обучение, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Езиковият тест по български език, провеждан от Департамента за езиково образование (ДЕО-ИЧС) при СУ „ Св. Климент Охридски “, е приет и включен в програмата „ Сертификат за двуезичност “ (Seal of Biliteracy) на този щат. Решението беше взето на 10 април, на изключително съвещание на Управителния съвет на Департамента по обучение във Вирджиния, извършено по молба на посолството на България във Вашингтон.

В резултат на подхванатите дейности от страна на дипломатическата ни задача преди седмица и в щата Мериленд беше приет езиковият тест по български език, провеждан от Департамента за езиково образование (ДЕО-ИЧС) при СУ „ Св. Климент Охридски “.

Още тази година завършващите гимназия възпитаници във Вирджиния ще могат да положат отдалечено изпит по български език и да получат „ Сертификат за двуезичност “.

Департаментът по обучение в щата ще включи директна отпратка към теста на електронната си страница в период до две седмици. Сертификат ще бъде издаван при сполучливо полагане на теста - най-малко равнище В 1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР