След масово тестване на членове на БСП за COVID-19, четирима

...
След масово тестване на членове на БСП за COVID-19, четирима
Коментари Харесай

Oбщински съветник от БСП се съмнява в положителния си тест за COVID-19

След всеобщо тестване на членове на Българска социалистическа партия за COVID-19, четирима души дадоха позитивен резултат. От седмица общинският консултант Николай Николов е под карантина в дома си. Междувременно наново проучване, което си е направил по своя самодейност, е с негативни за ковид показания.

В „ Тази заран “ той разгласи, че се усеща добре и няма признаци на болестта. Общинският консултант изрече подозрения по отношение на отчитането на позитивните проби. Той изясни, че РЗИ са му създали PCR тест на 22 юни, а ден по-късно здравен контрольор се е свързал с него, който му е съобщил резултата.
Адвокат: Според закона няма по какъв начин да се анулира почнала карантина при втори негативен тест Първоначалните позитивни проби се зачитат в общата статистика, даже и лицата да са дали негативна проба при наново тестване в частна лаборатория
„ Инспекторът ми сподели, че до два дни ще пристигна екип да ми направи втори тест, с цел да се удостовери първия тест. На 12-ия ден, който се пада през днешния ден, би трябвало да ви създадат трети тест. Ако е негативен се маха карантината. Аз, обаче, получих единствено едно телефонно позвъняване, нямам документ от РЗИ за позитивната проба “, разяснява общинският консултант.

Снимка: btvnovinite.bg

Социалистът описа, че откакто от РЗИ не му създали втори тест, той самичък решил да се тества в частна лаборатория. Това се случва четири дни след първичния тест. Николов добави, че на сътрудника му от Българска социалистическа партия Николай Цонков е взета втора проба, която е удостоверила първичния позитивен резултат. „ Може би, би трябвало да си народен представител, с цел да ти създадат втори тест “, разяснява общинският консултант.
И през днешния ден броят на инфектираните с COVID-19 остава висок 161 са позитивните проби, няма смъртни случаи
„ Първата проба ми беше взета единствено от гърлото, а втората – и от гърлото, и от носа. За мен е по-логично втората да даде по-правилния резултат. 120 лева ми струваше теста, 30 лева, с цел да дойдат лаборанти в дома ми и 5 лева административна такса. Понеже доста хора ми се оплакват, че са в същата обстановка, представете си едно семейство – това са 640 лева, в случай че имат подозрения “, посочи представителят на левицата.

Николов добави, че прави разлика сред инфектиран и болен. „ Чух и противоположната теза – човек, който няма признаци, няма по какъв начин да е инфектиран. Тезите са разнообразни и се бият. В гимназията съм имал астматични пристъпи и изцяло съществено одобрявам болестта, тъй като белите дробове са моето едва място “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР