„След масовата вълна от протести, премиерът Бойко Борисов хвърли оставката

...
„След масовата вълна от протести, премиерът Бойко Борисов хвърли оставката
Коментари Харесай

„Протестите победиха: Борисов подаде оставка! Новият премиер – от Германия!“

„ След всеобщата вълна от митинги, министър председателят Бойко Борисов хвърли оставката на цялото държавно управление. Според неофициална информация, под напън от канцлера Ангела Меркел, новият министър председател на България ще е германец и ще ръководи най-малко една година, дружно със длъжностен кабинет, в който половината ще са българи, другата половина – брюкселски специалисти и служители, а съветското и английското посолства се закриват “.

За да не ви мъча повече, ще ви кажа, че това, което прочетохте, няма нищо общо с истината, само че даже единствено заглавието ви накара да отворите новината, нали? Просто жалко заглавие с обикновено наличие, се назовава clickbait, само че когато и наличието продължи погрешната посока и всее дезинформация, се назовава fake news и е нещо, с което всички би трябвало да са деликатни, тъй като може да докара до всеобщи вълнения и даже гибел.

~ Не забравяй: в случай че нещо ти звучи прекомерно хубаво, прекомерно неприятно, прекомерно помпозно, харесва ти прекомерно доста или те плаши прекомерно доста, най-вероятно е просто fake news.~

*

Особено към избори, само че освен, интернет пространството (защото е доста по-„ живо “ от всички други медии) се изпълва със уеб сайтове за подправени вести и тролове, които пъплят по естествените уеб сайтове, с цел да сеят боклучивите си мнения. Никнат като таксита-копърки пред автогара, да дебнат балъци и чужденци.

Е, уеб страниците вършат същото – дебнат балъци, с цел да им промиват мозъците. И до момента в който уеб сайтът, в който аз пиша, има ясна благосъстоятелност и всеки, който пусне нещо в него, е елементарно разпознат, то сайтовете-копърки нямат ясна благосъстоятелност и всеки анонимко с подправено име лее неистини за персонална полза.

След това се копира във Фейсбук и по този начин лъжата към този момент заживява личен живот. Помните лъжата, че патологът на убитата в Русе Виктория Маринова си бил изпуснал нервите и разказал пред медиите, че била убита в главата от експерт. Кои бяха тия медии, никой не разбра, всичко потегли от някакви сайтове-копърки. И задачата беше реализирана: всеобща нервност, хората закрещяха за оставки, прикривала била властта, дори властта е поръчала убийството, суматоха, суматоха, гняв… разделяй и владей, клати лодката до дупка. Всички знаем, че има едни большой страни по света, които си имат большой отдели за агитация, единствено че през днешния ден им викат по различен метод. Та тези отдели се грижат и за тролове, и за копърки. Давам го единствено като образец, да не си помислите нещо.

Трол да се назовавам първа наслада е за мен

Какво е това митично създание тролът? Това е нещо тромаво в живота, което желае да не работи, само че да изкарва пари, единствено че е прекомерно плахо, а и най-често – жалко, с цел да направи нещо в действителност нелегално. Какво по-лесно от това да пълниш със съдържание-боклук няколко уеб страницата?

Всеки трол има по няколко уеб страницата, в които следи постоянно в секциите за мнения да участват някакви брътвежи. Те са еднотипни и постоянно – ниско грамотни. Обикновено се появяват един след различен. Понякога са просто една-две думи, описващи наличието или създателят като „ тъпи “, „ долни “ и така нататък гадости, с цел да накарат останалите четящи да не одобряват на съществено прочетеното. Някой се хващат, други – не. Тролът разчита на количество, та нима „ бутне “ повече отзиви в своя изгода. Затова пуска стотици, от време на време хиляди мнения. Залага повече примамка, както се споделя.

Като влезете във Фейсбук профила (да речем) на един подобен трол и виждате, че той има споделена интензивност единствено и само от мнения по един, два или 3 уеб страницата.

Това му е служебният профил. И на нашия уебсайт виреят такива, знаем си ги.

И до момента в който вие се мъчите да им обясните някаква позиция, троловете си пият бирата умерено, без никаква страст (нищо, че имитират такава в диалозите, даже с доста псувни и закани към вас) и се радват на нервите ви. Често даже не схващат защо в действителност става дума в публикацията или наличието, което са коментирали (или с други думи: „ заср*ли “).

Малко по-висшата форма на този интернет плужек е тролът, който цялостни със наличие сайтовете-копърки. За там се желае една концепция малко повече мозък, най-малко доколкото да може да наподобява образован.

Знаете ли каква е най-общата формулировка на тероризъм? Действия, които всяват суматоха у вас, основават причина за всеобщи вълнения и целят да изкарат живота ви от естествения му темп. Усещате накъде удрям, нали? Какво вършат, съгласно вас, сайтовете-копърки с вести за навлизане на американски военни, да вземем за пример, които марширували посред София? С апели за „ революции “ по безумни мотиви, разкази за избити деца, фотоси, крадени от едно събитие, „ пришивани “ на други, с цел да ги изопачат, апели за всенародни протести. Поне да си избираха поводите…

Да ви кажа, нямам доверие, че „ диригентите “ на тази осведомителна бутафория имат вяра, че могат да основат „ гражданска война “ или даже освен това от малко звук. На тях им е ясно, че с тия хора по улиците ще е мъчно да пресъздадат Великата (-сложи тук име по твой избор-) гражданска война. Като излязат на улицата, едни викат: „ Левски “, други – ЦСКА, па се сбият, па си идат. Едни ги бие полицията, други викат: отлично, малко им е. То е ясно, че с „ това “ революции не стават. Едните викат Россия, другите – Америка, като цяло за България рядко се приказва, тя, горката, е „ дамата в неволя “, дето би трябвало да я избавят, а пък те все минават и като я видят такава – легнала, вместо да я спасят, те… нали.

Само да вметна – до момента в който сме на тематиката – неуместно е да питаме дали няма кой да ни избави и все да чакаме помощ извън. Отвън има единствено експлоататори. Те техните страни са си ги оправили, никой не оказва помощ по този начин „ на едро “ на цяла една страна, та да си отгледа съперник – и политически, и стопански. Трябва някой/някои от вътрешната страна да работят. Само че има един дребен проблем. Като се появи тоя „ някой “, ще го изкарате подобен и онакъв. Ще го удавите в плюнки. Кога ще се оправите ли? Вие в никакъв случай. Вашите деца – също в никакъв случай. Евентуално внуците ви. Трябва да се сменят три генерации, с цел да се махне робското от съзнанието. Не инцидентно Моисей е водил евреите през пустинята 40 години (три генерации тогава), с цел да се изчистят и последните плебеи, преди да стигнат Обетованата земя.

*

Появиха се фотоси на млади момчета, веещи българско знаме, участващи в сегашните мега- гига-протести, слезли от безценен „ Мерцедес “ джип с… съветска регистрация.

Значи, да повторим: Скъп. Джип. Руски. На митинг. Срещу скъпите горива. Чиито цени май били надути от една съветската компания – Лукойл…

Да, не забравяйте тези редове, до момента в който четете идващите.

Та, митингът на майките на деца с увреждания докара някакъв интерес в обществото. Нямаше по какъв начин. (Но въпреки всичко... "Агитки хвърляли димки по майките на деца с увреждания ") Протестът против насилието над дами към този момент не събира доста интерес, само че генерира много отрицателни реакции от вида „ тия нèмат ли си друга работа, бе “, да не приказваме, че мнозина „ коментатори “ съзряха и някаква „ джендърска “ идеология и агитация. Нали свързват насилието с Истанбулската спогодба и, нищо, че не знаят какво написа в нея, знаят, че желае да ги еврогейзира. И това се случва на фона (малко повече от месец след) убийството на Виктория Маринова в Русе. Казах ли ви, че тоя рев тогава, тия сълзи и сополи ще са къси, а след това масата ще се върне към общоприетото положение – ненавист и незаинтересованост?

Сега обаче всеобщите митинги са за цената на горивата. От всички вероятни дела, тъкмо тая си избраха, с цел да възпламенят всеобщото неодобрение. Ами елементарно е – иде зима (като по учебник за „ палене на протести “ – мраз и апетит, народът озверява и се води по тълпата) безпаричен измъчен народ, всички желаят по-ниски цени, реализира се повсеместност, майките, насилието, свободата на словото – това вълнува дребни групи, друго си е „ на едро “.

Само се чудя за какво не стачкуват пред централата на Лукойл – там ще им се зарадват доста.

(Да си напомним отново упоменатия нагоре джип с съветски номера на сегашните митинги. Поне на митинга можеха да слязат от скъпия джип. Не им ли хрумна, че може някой да ги снима, изключително щом са най-отпред на „ барикадата “? Но… удобството на първо място, те имат вяра в триумфа си и детайлностите не са важни)

Къде бяха момчетата с спортните екипи от тия митинги преди 5 години, когато Орешарски ни взриви с предлагането Пеевски да стане началник на ДАНС? Когато десетки хиляди бяха на улиците. А, да помня къде – от другата страна на барикадата – на контрапротестите, бранеха партията-майка.

А тогава нещата изглеждаха доста по-зле откъм цени на горива. Ето ви съпоставяне:



Novini.bg

„ Данъкът за остаряла кола “ не го подминаха популистите в ляво. Вдигнаха писък до небето, че властта краде. Между 12 и 20 лева на година. За това се хванаха. Викате: „ обществена неправда “, а?

Е, нали социалистите, по традиция, са обществени, несъмнено схващат и от работническа класа, и от правдивост. В Българска социалистическа партия е цялостно с милионери – от върха, та чак до регионалните им шефове. Те самите са работодатели. Те ли ще се застъпят за бедния служащ? Айде стига! Кой от „ лявото “ е прочут покровител (ама освен на думи, щото на думи аз съм нуклеарен физик) за служащите? Или е човеколюбец, дарил част от милионите си?

Работодателска клика ще се хвърли да пази твоите права – на служащия? Вярвай, вярвай. Усещам по какъв начин се заформя още един нов термин: партия-копърка. Те на „ вярващи “ разчитат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР