След мащабното изследване на медицинското издание “Лансет СЗО реши -

...
След мащабното изследване на медицинското издание “Лансет СЗО реши -
Коментари Харесай

СЗО спира клиничните изпитания на хидроксихлорин върху пациенти с COVID-19

След огромното проучване на здравното издание “Лансет ” СЗО реши - стопира клиничните тествания на хидроксихлорохин и хлорохин върху пациенти с COVID-19. Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус изясни, че решението е взето като защитна мярка.
Според световното изследване медикаментът по-скоро вреди, в сравнение с оказва помощ в лекуването на пациенти, инфектирани с ковид. Хидроксихлорохинът води до редица затруднения и може да е причина за поява на сърдечно-съдови болести.

Лекарството продължава обаче да е безвредно за пациенти с автоимунни болести, твърдят от СЗО.

За хидроксихлорохинът се заприказва преди седмици. Лекарството беше дълго време посочено като панацея против COVID-19, само че по-задълбочени изследвания последователно започнаха да демонстрират, че евентуално то е по-скоро противопоказно. Към тази теза точно сочи и задълбоченото и огромно изследване на здравното издание “Лансет”.

Припомняме, в проучването са взели участие близо 100 000 души от общо 671 лечебни заведения по света. Сред тях са 14 888 души, лекувани с хлорохин или хидроксихлорохин.

Около 9% от контролната група са умряли за сметка на 16% от тези, които са приемали лекарството. При комбинацията на хидроксихлорохин с антибиотик резултатите са още по-лоши – 23% са умряли. Сходно е представянето на хлорохина при банкет с антибиотик – 22% смъртни случаи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР