След манията по FaceApp, нов уебсайт използва изкуствен интелект, за

...
След манията по FaceApp, нов уебсайт използва изкуствен интелект, за
Коментари Харесай

След FaceApp: Уебсайт превръща селфита в картини от класическото изкуство

След манията по FaceApp, нов уеб страница употребява изкуствен интелект, с цел да трансформира селфитата ви в картини от класическото изкуство. AI Portraits употребява голяма база данни от над 45 хиляди творби от XV в., с цел да “нарисува” типичен портрет на всеки от нас.
FaceApp: Поглед в бъдещето или в персоналните ни данни? Компютърен експерт изяснява пред bTV какви са проблемите с хитовото приложение
В интернет и на пазара за приложения съществуват доста други сходни стратегии, само че с една основна разлика. Докато останалите сходни единствено трансформират цветовете, само че оставят контурите на лицето недокоснати, AI Portraits употребява базата си данни, с цел да реши кой е най-подходящият жанр според от позата на индивида на фотографията и заобикалящата го среда.

Реших да тествам новото приложение със фотоси от персонален списък и сами можете да видите какъв брой впечатляващи са резултатите:

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

Новото приложение е създадено от интернационален екип с присъединяване от Съединените щати, Испания и Италия. Учените употребявали като база данни богатите сбирки от портрети от XV век, когато в историята на изкуството се появяват първите реалистични изображения.

Снимка: btvnovinite.bg

Създателите на приложението разясняват, че то работи най-добре в случай че употребявате фотография, на която не се усмихвате за начална, защото от този интервал в изкуството на портрет хората са изобразявани съществени.

След проблемите със сигурността на FaceApp, основателите на AI Portraits бързат да успокоят, че фотосите ви само се съпоставят с творби на изкуството и не се резервират в база данни, а се изтриват незабавно след генерирането на портрета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР