След Македония шефът на НАТО отива в ГърцияГенералният секретар на

...
След Македония шефът на НАТО отива в ГърцияГенералният секретар на
Коментари Харесай

След Македония шефът на НАТО отива в Гърция

След Македония шефът на НАТО отива в Гърция
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който дойде нощес в Скопие, в навечерието на референдума, довечера ще посети прилежаща Гърция. В Атина той ще бъде признат от премиера Алексис Ципрас.

На идния референдум на 30 септември жителите на западната ни съседка ще гласоподават за смяна на името на Република Македония и за започване на договаряния за участие в НАТО и Европейски Съюз на 30 септември.

Снощи генералният секретар на Столтенберг НАТО беше посрещнат на летището в Скопие от министъра на защитата Радмила Шекеринска. Днес той ще беседва с президента на Македония Георге Иванов, с премиера Зоран Заев и с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери. След срещата със Заев двамата ще дадат конференция.

За да показва Скопие готовността си за влизане в Северноатлантическия пакт, в казармата „ Илинден “ пред шефа на алианса ще бъде изнесена проява на уменията на специфичните елементи.

Програмата от визити на задгранични водачи в Скопие се добавя от визити на федералния канцлер на Германия Ангела Меркел и на австрийския ѝ сътрудник Себастиан Курц. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР