След мъгливото начало на деня в много райони от страната,

...
След мъгливото начало на деня в много райони от страната,
Коментари Харесай

Слънчево с максимални температури до 28° на места

След мъгливото начало на деня в доста региони от страната, в следобедните часове съвсем на всички места ще бъде слънчево с оптимални температури от 23° до 28°, по-ниски в регионите с трайни мъгли. Вятърът ще остане с посока от юг, слаб до сдържан.

След краткотрайно усъвършенстване на видимостта, през нощта в доста региони, основно в Южна България, още веднъж ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред 9° и 14°.

Максималните температурите ще се намалят, спрямо през днешния ден, и ще са сред 16° и 21°.
Над източната половина от страната и по Черноморието ще доминира слънчево време, само че ще бъде прохладно. В останалите региони облачността ще се усили и на обособени места едва ще превали.

В планините облачността ще се усилва и в масивите от западната половина от страната ще е по-често забележителна, само че единствено на изолирани места едва ще превали.

Ще духа сдържан южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 12° на Алеко, до 18° в Банско, Боровец и Пампорово.

И взор към Европа. Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров, Франция и Централната част от континента, а обширна област на ниско налягане дефинира облачното и дъждовно време в северните региони. Ветровито със обилни превалявания ще бъде във Англия и в по-голямата част от Източна Европа.

Облачно ще е и над западната половина от Балканския полуостров. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има в северозападните региони, до момента в който над източните ще е най-вече слънчево.

У нас, в неделя ще се задържи все по този начин топло за сезона с оптимални температури сред 15° и 20°. Облачността ще е най-вече забележителна, само че след обяд ще се раздира и ще понижава. В понеделник ще е най-вече слънчево, а температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. От вторник обаче стартира захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР