След лавина от жалби и въпреки критиките и съмненията придобиването

...
След лавина от жалби и въпреки критиките и съмненията придобиването
Коментари Харесай

Собственикът на Vivacom глътна и Булсатком

След лавина от тъжби и макар рецензиите и подозренията придобиването на " Булсатком " от притежателя на " Виваком " към този момент е реалност. Това разгласи в известие до медиите компанията покупател:
" Юнайтед Груп " (United Group), водещ снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, завърши сполучливо договорката по придобиването на " Булсатком " – снабдител на сателитна телевизия и интернет за семействата и бизнеса в България ", се споделя в прессъобщението.
Сделката провокира яростни разногласия, тъй като основава колос на телеком пазара. Според другите два огромни телекома, а и съгласно доста специалисти и самостоятелни анализатори това вреди на конкуренцията. Но Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не видя проблем и макар свадите позволи на " Юнайтед груп " да добави към притежанията си в България и " Булсатком ".   " Юнайтед " е притежател на " Виваком ", на медийната група " Нова Бродкастинг Груп " и на вестник " Телеграф ".
Според Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на " Виваком " и " Булсатком ", обединяването на силите е " добра вест за потребителите ", защото щяло да даде на клиентите на " Булсатком " достъп до повече HD канали и до над 30 000 заглавия от видеотеката на EON, а също и по-качествен интернет. 

КОЙ Е КУПУВАЧЪТ
Кой стои в действителност зад придобиващото сдружение?   " Юнайтед Груп България "? Трудно е да се наблюдава, тъй като собствеността му се размива в комплицирани междуфирмени връзки. От решението на Комисия за защита на конкуренцията по проблема се схваща, че купувачът на " Булсатком " не е огромната " Юнайтед Груп ", а нейно дъщерно сдружение - " Юнайтед Груп България ". То е благосъстоятелност на " Словения Броудбанд С.а р.л. " - компания, записана в Люксембург. Тя е благосъстоятелност на " Юнайтед Груп Б.В ", Нидерландия, която на собствен ред се има от " Адриа Мидко Б.В. ", чийто капитал се държи от " Адриа Топко Б.В. ", което е благосъстоятелност на " Самър БидКо Б.В ". Веригата не стопира дотук " - " Самър БидКо Б.В " е дъщерно сдружение на " Самър МидКо Б.В. ", което пък е благосъстоятелност на " Самър Перънт С.а.р.л. ", Последното дружество е 50% владеене на " Самър Инвест С.а р.л. " и на още един акционер, чието име Комисия за защита на конкуренцията не показва.
С други думи, остава мистерия кои са същинските, крайните притежатели. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР