След края на зимата, пролетна София изглежда неприветлива и мръсна.

...
След края на зимата, пролетна София изглежда неприветлива и мръсна.
Коментари Харесай

Терзиев, София е мръсна като при Фандъкова, чешмите в парковете са пресъхнали

След края на зимата, пролетна София наподобява неприветлива и мръсна. Култови централни места поразяват с мизерния си тип, а пейките по центъра са задачите в птичи изпражнения и цялостни с фасове и празни бутилки. Това видя кореспондент на Lupa.bg при къса разходка из идеалния център на столицата.

Доста жалка картинка сега е емблематичната Градска градина на столицата. Местата за отдих наподобяват като сметище. В същия тип е и обичаното на софиянци езерце със скулптурата на балерината.



Вместо към този момент да е цялостно с бистра вода, коритото е цялостно с прахуляк, мръсни шишета, мърляви кърпички и фасове. Дали общината ще пести пари, макар сериозния бюджет и ще пусне фонтаните чак през юни или юли?

Повечето пейки пък са толкоз мръсни, че желанието да поседнеш се изпарява на мига при неугледния им тип.



Лош обект за окото са и первазите на приземните етажи на старите кооперации, както и на доста от публичните здания. Там мръсотията като че ли в никакъв случай не е почиствана и евентуално би докарала до пристъп някой немски и какъвто и да е екскурзиант.

Разкъртените и неравни тротоари и в центъра, и по кварталите също имат обичайно неприветлив тип.

Цялата картинка в действителност не е изненада за жителите на сива и мръсна София, както я назова преди време известна депутатка от десния набор. Интересно е обаче за какво се чистят, и то единствено за празници и преди избори само улиците на града, а останалото няма значение?   

Снимки:Lupa.bg

  

   

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР