След края на Втората Световна война Чехословакия попада под влиянието

...
След края на Втората Световна война Чехословакия попада под влиянието
Коментари Харесай

Volvo инвестира 1,2 млрд. евро в завод за електромобили в Словакия

След края на Втората Световна война Чехословакия попада под въздействието на Съюз на съветските социалистически републики. Започвам с това изречение, с цел да няма и най-малкото подозрение – това е страна, споделила една и съща история с нашата, най-малко до началото на 90-те години. След това очевидно нещата много са се трансформирали, тъй като, до момента в който у нас към момента се надяваме да стартира автомобилно произвеждане, в по-голямата част от останалите страни от Варшавския контракт от дълго време тече такова, оповестява carmarket.bg.

И до момента в който тук се радваме на 50-100 милиона вложения, Словакия се трансформира в център на автомобилната индустрия. В страна, чиято територия е под 50 000 км. км, индустриални мощности имат Volkswagen, PSA (сега Stellantis), Kia и Jaguar Land Rover. Към тях скоро ще се причисли и Volvo. Шведската компания разгласи, че третият (след Торсланда в Швеция и Гент в Белгия) индустриален център на марката ще е точно в някогашната комунистическа страна.

Новият съвременен цех ще бъде климатично безпристрастен и ще създава единствено електрически коли, следвайки упоритостта на Volvo да стане напълно електрическа марка до 2030 година

Новият индустриален център съставлява инвестиция от почти 1,2 милиарда евро. Ще се построи в Кошице, западна Словакия, където ще бенефитира от основаната към този момент логистична мрежа, бидейки петият авто цех в страната.

Изграждането на оборудването ще започва през идната година, а монтирането на оборудването е планувано за 2024 година. Серийното произвеждане на напълно нова генерация електрически коли Volvo ще стартира през 2026 година

В унисон със тактиката на Volvo Cars да реализира климатично неутрално произвеждане до 2025 г, заводът ще употребява единствено климатично неутрална сила.

Новият цех ще прoизвежда по 250 000 автомобила годишно и ще открие няколко хиляди нови работни места в района. Той съставлява и първото ново европейско произвеждане на Volvo Cars за последните 60 години. Центърът в Торсланда започва интервенции през 1964 година, а Гент отвори порти година по-късно. Заедно трите завода имат индустриален потенциал от 600 000 автомобила годишно.Volvo Cars има упоритостта да доближи 1.2 милиона годишни продажби доникъде на десетилетието.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР