След края на детството всеки от нас много бързо разбира,

...
След края на детството всеки от нас много бързо разбира,
Коментари Харесай

На коя възраст сме най-нещастни

След края на детството всеки от нас доста бързо схваща, че щастието не е даденост или константа, а е по-скоро развой със спадове и възходи, който е строго самостоятелен за всеки човек.

В същото време обаче учените споделят, че за съвсем всички хора по света щастието се демонстрира като графика във формата на буквата " U ".

Според изследване, оповестено в Националното бюро за стопански проучвания в Съединени американски щати, човек е най-щастлив в първите си 18 години на този свят.
 Снимка 461822

След това настава интервал на комплициране, търсене, неустановеност и паника, който може да продължи над 20 години.

Същото изследване преглежда индикаторите на хора от общо 132 страни и разкрива, че това предписание не зависи от географското ни състояние.

Според резултатите в него най-ниската точка на щастието се появява на възраст от 47 години, след което нещата още веднъж поемат в положителна посока.

Tова е интервалът, в който хората най-често дефинират себе си като самотни, депресирани, тревожни и притиснати от събитията на живота си.
 Снимка 461823

Единствените изключения тук са при хората, които на тази възраст могат да се похвалят със постоянна и разрастваща се кариера, и с хармонични връзки в фамилията.

Добрата вест е, че статистиката сочи, че единствено след към година и половина, на междинна възраст от 48.2 години, линията на щастието още веднъж потегля нагоре и продължава да пораства.
 Смисълът на живота, на каква възраст го откриваме и за какво не е добре да го търсим прекомерно интензивно
На каква възраст откриваме “смисъла на живота ”

Хубаво е да не го търсим прекомерно интензивно

Според актуалното изследване пикът й е налице на възраст от към 70 години, след което благосъстоянието на човек зависи най-много от здравето му и качеството на връзките му с най-близките му хора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР