След краткотрайното затопляне идват проливни дъждове, студ и сняг по

...
След краткотрайното затопляне идват проливни дъждове, студ и сняг по
Коментари Харесай

Времето се обръща! Връхлитат ни порои и сняг, прогнозира Вас...

След краткотрайното стопляне идват проливни дъждове, мраз и сняг по планините

 

В края на второто десетдневие на ноември атмосферата над Балканите остава неустойчива. Времето в идващите дни ще се дефинира от поредност циклони с динамична облачност и превалявания.

В събота сутринта ще има условия за намалена видимост, с по-голяма възможност в равнинната част на Южна България. Вятърът през днешния ден обаче ще е преобладаващо южен, с което ще нахлува топъл въздух. Това предвижда Николай Василковски по NOVA.



 

Поривите следобяд и на следващия ден ще са мощни, изключително в Югоизточна България. Незначителни превалявания се чакат в часовете следобяд в Северозапада и тук-там в южната половина на страната. Дневните температури ще са от 12-13 градуса на северозапад до към 20 в останалата част на страната.



През нощта и в неделя ще е облачно. Покрай прекосяването на циклон, на следващия ден от запад на изток ще стартират превалявания, които в хода на деня ще обзет съвсем цяла Западна и Централна България. На места ще вали интензивно и напоително. Има предпоставки за нараснали равнища на реките в крайните западни области, а по планинските региони влагата е допустимо да провокира свлачищни процеси. Вятърът ще остане южен, с изключително мощни пориви по планините и в Югоизточна България. Там термометрите следобяд ще покажат стойности над 20-21 градуса.



Започналите превалявания в неделя ще продължат през нощта и в понеделник. Атмосферната настройка при започване на идната седмица обаче ще разреши нахлуването на по-студен въздух, с който температурите ще се намалят. Валежите в понеделник ще са най-вече в южните и източните региони, до момента в който на запад ще остане по-хладно, само че облаците ще се раздират. По планинските масиви на запад ще превали сняг.

Вторник за малко облачността ще е минимална. В часовете до обяд ще има мъгли, само че слънцето ще се покаже. По-късно следобяд още веднъж ще се заоблачи и в сряда, и в четвъртък се чака нов циклон да донесе още превалявания.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР