След кратко боледуване, на 83-годишна възраст си е отишъл един

...
След кратко боледуване, на 83-годишна възраст си е отишъл един
Коментари Харесай

Почина един от доайените на българската металургия - Храйр Вахрам

След малко боледуване, на 83-годишна възраст си е отишъл един от доайените на българската металургична и рециклираща промишленост - Храйр Вахрам, оповестиха от Българската стопанска камара в понеделник.

Между 1961 и 1974 година създава " Mини – Плакалница ", след което създава рудници в Алжир до 1981 година След това до 1990 година е шеф на първото металургично дружество в България за рандеман на черна (нерафинирана) мед " Елисейна ".

Управител и търговски шеф на компания за преработване на метали " Надин " от самото ѝ основаване. До 2008 година създава външните пазари за скрап от цветни метали и структурната мрежа на компанията в цялата страна.

Той стои зад градежа в гр. Нови Искър на най-големия цех за преработване на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение в Източна Европа. Капацитетът на завода е задоволителен да покрие размера на излязло от приложимост съоръжение освен у нас, само че и на прилежащи страни.

Храйр Вахрам е измежду учредителите на Българска асоциация на търговците на метали, Българска асоциация по преработване и Асоциация на рециклиращата промишленост, интензивно работещ по възстановяване на нормативната уредба в региона на рециклиращата промишленост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР