След кратка, но тежка пауза за тенис феновете, най-големите звезди

...
След кратка, но тежка пауза за тенис феновете, най-големите звезди
Коментари Харесай

Червеното тенис шоу започва в Монте Карло

След къса, само че тежка пауза за тенис почитателите, най-големите звезди на АТР се завръщат на корта за сезона на клей!

В идващите няколко месеца погледите ще са отправени към Европа и към алените настилки, които дават опция за цялостна приятност на играта. Причината е, че играта е по-продължителна, разиграванията по-качествени, а условията към физическата подготовка още по-големи. Слагаме и завършек на безсънните нощи поради часовата разлика със Съединени американски щати и Австралия, където бе огромният тенис в първите месеци на годината.

Стартът на същинския сезон на клей стартира през тази седмица с първия Мастърс на алено - този в Монте Карло. На линия за него на процедура са съвсем всички огромни звезди без Роджър Федерер, който както и през предишния сезон, още веднъж ще си вземе отмора през тази част от годината, както и Анди Мъри, Хуан Мартин дел Потро и Стан Вавринка.

Отново на корта обаче ще забележим завърналия се под №1 в света Рафа Надал, който ще опита за следващ път да покаже, за какво е именуван Краля на клея. Матадора има доста точки за отбраняване в идващите седмици, а задачата на шампионата, който е печелил рекордните 10 пъти, няма по какъв начин да бъде друга от нов трофей.

За нас пък значимата вест е завръщането в спортна атмосфера на Григор Димитров. След ранното отпадане в Маями, българинът имаше опция за по този начин нужната отмора и качествена подготовка на клей, а по личните му думи в този момент е по-зрял и по-опитен, и е решен да се показа добре на клей. Спрямо резултатите, точно това е най-слабата настилка на международния №5. Това обаче бързо може да се промени, тъй като с качествата, които има, Григор има всичко належащо, с цел да бъде измежду най-хубавите и на алено. Следващите месеци са и съвършен късмет за него да натрупа много точки, защото няма доста за отбраняване от предходната година. Добро показване на клей ще бъде значимо и за самочувствието преди по-късно да се насочи към тревата и още веднъж твърдите кортове.

Григор преди старта в Монте Карло: По-зрял съм, научих се от грешките си

Димитров е подложен под №4 в Княжеството, поради което почива в първи кръг. Във втори го чака спечелилия от мача сред Пиер-Юг Ербер и Паоло Лоренци. За трети кръг възможен противник е експертът на клей Алберт Рамос-Виньолас, който е финалист от предходната година. Ако погледнем към четвъртфинал пък възможните съперници са Давид Гофен и Роберто Баутиста Агут.

Всичко това се случва в горната половина, където е №1 в света Надал и другият огромен любимец на клей Доминик Тийм. Двамата могат да оформят страховит четвъртфинал, единствено че сметките им могат да се окажат без кръчмар. Защото в тази четвърт е и №9 в схемата Новак Джокович. Сърбинът към момента не съумява да откри играта си след травмата, която го извади от игра във втората половина на 2017-а. В миналите дни обаче Ноле взе ограничения, разделяйки се с Андре Агаси и Радек Шепанек. Нещо повече – той още веднъж стартира да работи с някогашния си треньор Мариан Вайда, което няма по какъв начин да не развълнува почитателите на тениса.

Джокера ще играе в първи кръг със сънародника си Душан Лайович, а по-късно може да срещне и намиращия се в супер форма Борна Чорич. Тийм пък още в първия си мач може да има тежка задача против Андрей Рубльов, тъй че тази първа четвъртина несъмнено ще бъде доста забавна.

№2 в схемата Марин Чилич е водач на долната половина, само че и за него още първия мач ще е сложен – против спечелилия от Фернандо Вердаско-Пабло Куевас. В трети кръг пък е вероятен мач с Милош Раонич, а на четвъртфинал с Пабло Кареньо Буста.

В тази половина са и Александър Зверев и Лука Пуй, които могат да оформят различен от четвъртфиналите, в случай че се оправят до такава степен със противниците си.

За качеството на Мастърса в Монте Карло приказва обстоятелството, че още в първи кръг ще станем очевидци на изключителни мачове. Освен Джокович-Лайович, няма по какъв начин да не обърнем внимание на двойки като тази на младоците Денис Шаповалов и Стефанов Циципас или пък тази на някогашните топ 10 играчи Кей Нишикори и Томаш Бердих.

Всичко от тенис шоуто в Княжеството пък ще можете да гледате в ефира на Mtel Sport 1 през цялата седмица. Прякото предаване всеки ден стартира в 12 часа българско време и приключва с изиграването на последния мач за деня.

Друг бонус за българските фенове е фактът, че Григор Димитров ще взе участие и в шампионата на двойки. Негов сътрудник ще бъде Давид Гофен, а още в понеделник те ще излязат на корта за мач от първи кръг против французите Адриан Манарино и Фабрис Мартин. Двубоят ще стартира към 15,30 часа и също ще бъде предаван по Mtel Sport 1.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР