След концерта настава тишина и хаос. Свидетели сме на ежедневни

...
След концерта настава тишина и хаос. Свидетели сме на ежедневни
Коментари Харесай

Борисов за скандала Йорданов-Дончева: Няма да оставим този колосален подкуп да се замете

" След концерта настъпва тишина и безпорядък. Свидетели сме на ежедневни кавги и свидетелства за корупция " , това сподели пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Айтос. Той уточни, че през вчерашния ден в изявление Тошко Йорданов е споделил, че заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева е давала предложения за пазаруване на депутати по половин милион лв..

" По мои сметки им трябваха най-малко 30 депутати. Ако за всеки народен представител дават по половин милион лв., това прави 15 милиона лв.. Откъде идват тези пари? Помните ли, че говореха за скрито гласоподаване на държавното управление с третия мандат, в случай че отиде при Мая Манолова? Ето в този момент всичко се навързва. Щом дават по половин милион лв. за народен представител, разбирате ли какъв финансов запас се изсипва против ГЕРБ? ", риторично запита Борисов и отсече:

" Няма да оставим този скандал да се замете под килима. Разбирате ли какъв финансов запас е изсипан против нас. "

Според Борисов са налице сформира на закононарушения на висши държавни чиновници.

" По моя сметка им трябваха трийсет депутати. 30 по 500 хиляди вършат 15 милиона запас. Откъде? Чудя се по какъв начин Бойко Рашков не се самосезира. Кой е този народен представител, кое е това листче? Защо Йоданов, който приказва, че ГЕРБ е мафиотска конструкция мълчи и показа чак през вчерашния ден за този грамаден рушвет за народен представител ", попита още Борисов.



Вчера ръководителят на ПГ на партията Тошко Йорданов съобщи, че Татяна Дончева се е опитвала да разцепи групата, в това число предлагайки пари на депутати. Дончева назова тези обвинявания бълнувания. Депутатът от партия " ИТН " Любомир Каримански отхвърли през днешния ден пред БНР да е бил увещаван да поддържа държавно управление с третия мандат в подмяна на министерски пост.

В Айтос водачът на ГЕРБ разяснява и миграционната политика:

Миграционната политика е величествен неуспех на служебното държавно управление и на Румен Радев. България е в изолираност, тъй като сегашните ръководещи съумяха да се скарат със прилежащите ни страни. Заради това градовете ни по границата са цялостни с незаконни мигранти.

Според него повода да има бежански поток в България не е оградата с Турция, а изгубеният разговор с Брюксел.

" Като министър председател бях мост сред Турция и Брюксел, с цел да се изплащат милиардите евро, отпуснати за взаимната защита на границата ", напомни за прощален път Борисов.

В Айтос водачът на ГЕРБ се срещна с кмета на града Васил Едрев. Двамата посетиха актуализирания парк " Славеева река ", който бе ремонтиран с близо 1 650 000 лева по време на ръководството на ГЕРБ. Площта на парка е почти 381 декара. Там има детски площадки, кътове за отдих, чешми, лятна сцена, зоопарк.

Преди да посети Айтос, Борисов сподели, че е в бил в Бургас и Поморие.

" Не ме интересува дали ще има преливания на фрагменти сред партиите. ГЕРБ е яка партия и си имаме задоволително готови фрагменти. Но те нарушават Конституцията, вършат политически планове под маската на длъжностен кабинет . Кой ще гласоподава бюджет, кой ще носи отговорност?! ", запита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, дефакто, живеем в президентска република, а " марионетките на Румен Радев раздават големия финансов запас от олигарсите, които основният прокурор вкара в ареста ".

Той акцентира, че като основен секретар на Министерство на вътрешните работи е направил доста против проведената престъпност, само че желае да знае кой и какъв брой е платил да смъкват защитата на основния прокурор.

Борисов разяснява и актуализацията на бюджета :

" С огорчение виждам тези неопитни хора, които ще вършат актуализация на бюджета. Това е най-важният политически закон. Защото през бюджета се прави политиката на всяка една партия, която и да е тя. В момента те още веднъж гласоподават в услуга на Румен Радев. За да може за предизборната акция да излезе и да каже, че е обезпечил парите за пенсионерите. Ами всички останали финансови разноски? ", запита той.

" Добре, че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, тъй като несъмнено щяха да спрат построяването му, както направиха с Автомагистрала " Хемус ". До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от Автомагистрала " Тракия " за Слънчев бряг и Варна ще минава отсам и няма да натоварва Бургас. ГЕРБ ще се запомни с направеното в страната. В Бургас сме санирали 185 блока. Колко блока е санирал Румен Радев? Нула! Бургазлии знаят кой е направил зала " Арена Бургас ", колкото и новата власт да саботира стартирането й в употреба. Отделихме и 10 милиона за санирането и ремонт и на болничното заведение ", изреди някогашният министър председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР