След компромиса в Народното събрание в негативния смисъл, правителството ще

...
След компромиса в Народното събрание в негативния смисъл, правителството ще
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Макар временно да заздрави редиците си, правителството изглежда по-слабо

" След компромиса в Народното събрание в отрицателния смисъл, държавното управление ще оцелее. Въпросът е неговите гласоподаватели и поддръжници да не стартират да се питат защо им е това държавно управление. В идващите дни българското държавно управление би трябвало да отбрани основанието си да съществува и да осмисли този компромис, който беше изработен. Защото от време на време може да оцелееш, само че всички да се питат защо беше цялото това изпитание ", разяснява пред доцент Светослав Малинов, началник на Катедра " Политология " в СУ и някогашен евродепутат.

По думите му сега въпреки краткотрайно да е заздравило своите редици, държавното управление стартира да наподобява по-слабо.

" Дългосрочната преориентация на Европейски Съюз за енергийна самостоятелност към този момент е необратим развой. Въпросът е какъв брой години ще отнеме на няколко страни, с цел да може целият Европейски Съюз да застане отвън енергийното принуждение и изнудване, което упражнява Русия ", акцентира Светослав Малинов.

" Всяко отсрочване на нашата енергийна самостоятелност от Русия, всяко извъртане ни слагат в по-лошо състояние и ще провокират бъдещи проблеми ", счита Малинов. Според него би трябвало да осъзнаем, че се намираме в нова обстановка и би трябвало да се вземат безапелационни решения.

" Ценностите на Европейски Съюз са това, към което сега се сплотяват европейските страни, членовете на Европейски Съюз и всички, които желаят да са членове. В момента Европейски Съюз е по-силен, тъй като вижда алтернативата. "

" Нашият общ интерес е Русия да загуби нападателната война, която стартира и в никакъв случай повече да не е в положение да води такива нападателни войни, разяснява преподавателят.

Според Малинов " тези, които поддържат Русия, ще би трябвало да изпият горчивата чаша до дъно. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР