След като заплаши с ответни мерки, ако президентът на САЩ

...
След като заплаши с ответни мерки, ако президентът на САЩ
Коментари Харесай

Китай обмисля дали да отговори на митата на Тръмп

След като заплаши с ответни ограничения, в случай че президентът на Съединени американски щати наложи търговски мита, китайските водачи би трябвало да решат дали вдигнатите от Доналд Тръмп цени върху вноса на стомана и алуминий са оправдани за започване на комерсиална война, която може да засегне достъпа до един от най-големите пазари за Китай, оповестява АП.

Вчера стана ясно, че Съединени американски щати възнамеряват да наложат 25% мито върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминий. Регистриран е спад на азиатските пазари на фона на мненията за " комерсиална война ".

В същото време Китай прикани Съединени американски щати да покажат " въздържаност " във връзка с протекционистката политика в търговията, осведоми Агенция Франс Прес.

През февруари комерсиалното министерство на Китай прикани Съединени американски щати да прекратят несъразмерния протекционизъм при търговията на стомана. Пекин акцентира също, че ще се опълчи на американската политика, наричайки я " неразумна ".

Китайските водачи ще решат дали да поддържат заканите с дейности, макар че има риск да лимитират достъпа си до пазара на Съединени американски щати.

Според специалисти Китай ще отговори, тъй като не желае да бъде възприеман като слаб, само че като цяло ще е въздържано, защото не желае да бъде възприеман като страна, която попречва интернационалната комерсиална система.

Пекин упреква администрацията на Тръмп, че подкопава международните регулации в търговията.

Япония и Южна Корея, съдружници на Съединени американски щати и огромни експортьори на стомана и алуминий, обявиха, че ще изискат да бъдат изключени от повдигането на митата, което Тръмп оправдава на база национална сигурност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР