След като записа 3 поредни победи в груповата фаза на

...
След като записа 3 поредни победи в груповата фаза на
Коментари Харесай

Германия се оказа непреодолима стена за България

След като записа 3 следващи победи в груповата фаза на олимпийската подготовка за Токио 2020, националният тим по волейбол  на България трябваше да преклони глава пред Германия и загуби шанса си да играе на Олимпийските игри след проваляне от домакините на шампионата с 1:3 (20:25, 23:25, 25:20, 23:25). 
Умората несъмнено си сподели думата в българския лагер, защото това беше 4-и мач за 4 дни за " лъвовете ", до момента в който Германия получи ден отмора. Най-вече си пролича това в коефициента на положително посрещане (под 30% за целия мач), както и в по-ниската успеваемост в офанзива на Цветан Соколов и Мартин Атанасов, които изнесоха сериозна част от мачовете в груповата фаза. 
В първия гейм Германия рано поведе със серирозна разлика, само че България навакса в края и имаше късмет да обърне при 19:20, само че последваха 4 следващи точки за домакините и триумф в първата част. Във втората част България изостана още повече, само че още веднъж съумя да съкрати дистанцията до единствено две точки. С отлични офанзиви през центъра на Бьоме обаче Германия се опази от поврат в частта. 
Отчаянието взе връх над умората и България изигра най-хубавия си гейм в мача, като Розалин Пенчев и Виктор Йосифов коваха гвоздей след гвоздей в полето на Германия и разумно се стигна до 25:20 в наша изгода и интригата в залата се завърна. В оказалия се финален 4-и гейм " лъвовете " изостанаха с 11:15, само че съумяха да наваксат още веднъж и на няколко пъти имаха късмет да изравнят, само че грешки в нападението и противоречиви решения на Георги Сеганов не разрешиха на България да се добере до тъждество в точките. В края на гейма и сервисът изневери, а Германия завоюва след офанзива на Гроцер при 23:24 - блок-аут и победа за Германия. 
Така родните представители, които биха подред два от последните 3 европейски първенеца, няма да играят на олимпийските игри в Токио 2020, до момента в който Германия ще спори с Франция за квота за Игрите в Япония. 
Подробности за . 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР