След като загуби на два пъти собственото си подаване в

...
След като загуби на два пъти собственото си подаване в
Коментари Харесай

Опелка детронира Медведев в Русия

След като загуби на два пъти личното си подаване в първия сет, Рейли Опелка изигра съвършен мач и детронира първенеца Данил Медведев с 2:6, 7:5, 6:4 на шампионата по тенис за мъже в Санкт Петербург. Американецът избави четири разигравания за пробив в решаващия сет, след което заби печеливш удар с форхенд в първия си късмет да вземе подаването на Медведев. Така той приключи най-голямата победа в кариерата си за час и 55 минути, подобрявайки салдото си на 6-6 против тенисисти от 10 на международната класация.

" Труден мач против един от най-хубавите в света като цяло. Да не приказваме, че бяхме и на негов терен, тъй че това прави успеха още по-голяма ", сподели Опелка в изявление след мача.

В идващия мач Опелка ще срещне хърватина Борна Чорич, който надделя с 6:3, 7:5 представителя на домакините Роман Сафиулин.

Поставеният под номер 3 Андрей Рубльов се класира на четвъртфиналите след мъчно 4:6, 6:4, 7:5 против французина Юго Умбер. Руснакът стигна до едвам четвъртия си пробив за 6:5 в последния сет и затвори дуела в идващия гейм с първия си мачпойнт при 40:15. В идващия кръг той ще играе с британеца Камерън Нори.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР