След като забрани износа на пшеница, бакла, леща и брашно

...
След като забрани износа на пшеница, бакла, леща и брашно
Коментари Харесай

Египет забрани временно износа на готварско олио и царевица

След като забрани износа на пшеница, бакла, леща и брашно за три месеца, Египет постанова същото ограничаване и за готварското олио, царевицата и всички типове счукана неузряла пшеница (фрике), разгласи министърът на търговията и промишлеността Невин Гамия, представен от в. " Ал Ахрам ".

Стъпката се подхваща на фона на увеличаващите се цени на артикули и запаси в световен проект поради войната на Русия в Украйна.

Решението е взето в съгласуваност с министъра на снабдяването и вътрешната търговия Али Али Меселхи по отношение на напъните на държавното управление да обезпечи съществени артикули за популацията, изключително в навечерието на започващия при започване на април Рамазан, написа Българска телеграфна агенция.

По време на свещения за мюсюлманите месец потреблението на хранителни артикули обичайно се усилва. Тримесечната възбрана за експорт от Египет на пшеница, бакла, леща и всички типове брашно влезе в действие на 11 март. По-рано през седмицата египетският министър председател Мостафа Мадбули увери, че запасите от пшеница и новата годишна продукция ще покрият потребностите на страната до края на годината.

Египет, който е един от най-големите вносители на стратегическата просвета в света, купува 80 % от импорта си от Русия и Украйна. Във вторник Украйна разгласи, че стопира износа на артикули като пшеница, царевица, сол и месо, с цел да предотврати филантропична рецесия за популацията си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР