След като все повече институции установяват реални нежелани последствия от

...
След като все повече институции установяват реални нежелани последствия от
Коментари Харесай

И боговете създадоха изкуствения интелект, а после и закон за защита от него

След като от ден на ден институции откриват действителни нежелани последици от внедряването на авангардната технология, с такава отбрана в този момент се заема европейски законопроект.

Всичко стартира с обява в Twitter от ноември 2019, в която прочут софтуерен бизнесмен се оплаква, че при безусловно аналогични условия, той е получил кредитна карта на Apple с 20 пъти по-голям предел от този на брачната половинка му. Причината е, че Apple, както и голям брой други институции, са се доверили на AI за оценка на претендентите - в тази ситуация за кредитиране, само че доста по-често при кандидатстване за работа или обучение.

„ Те се доверяват на един логаритъм, а той демонстрира дискриминация и може да съсипе нечий живот ”, написа предприемачът и е безапелационен, че решението е „ сексистко ”, а оценъчната система - „ прецакана ”.

След този туит сходни изявления плъзнаха като горски пожар, показва The Guardian, възобновявайки необятен спор към потреблението на AI в публичния и частния бранш. Акцентът пада най-много върху все...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР