След като вече обяви подкрепа за обща европейска мярка против

...
След като вече обяви подкрепа за обща европейска мярка против
Коментари Харесай

Финландия ще ограничи издаването на туристически визи за руски граждани

След като към този момент разгласи поддръжка за обща европейска мярка срещу издаването на визи на съветски жители, Финландия разгласи, че ще ограничи туристическите визи за руснаци. С приоритет за приемане на документ за престояване в скандинавската страна ще се употребяват жители, пътуващи за образование, работа или по фамилни аргументи, сподели външният министър Пека Хаависто. Пред месната медия Yle той съобщи, че евентуално издаването на туристически визи на съветски жители ще бъде понижено от към 1000 дневно до 100-200 на ден. Днес държавното управление ще разиска мярката в елементи.

Министърът счита, че позицията на съветските дисиденти, опозиционери и публицисти също е значима за управляващите във Финландия. В съветските демократични среди се появиха опасения дали границата ще бъде затворена и за тях. В някои европейски страни има филантропични визи, за които могат да аплайват да вземем за пример бягащите от Русия заради гонене. Засега Финландия не издава филантропични визи, само че този въпрос също се разисква по време на държавните съвещания, споделя Хаависто. Той съобщи, че тематиката с издаването на шенгенски визи за руснаци ще бъде дискутирана и на неофициална среща на европейските външни министри в края на август. „ Когато обмислим спомагателни наказания през есента, то може би на масата ще бъдат сложени точно рестриктивните мерки при пътуването “, съобщи Хаависто. В момента Гърция, Италия и Испания издават най-вече шенгенски визи на съветски жители.

Припомняме, че Финландия стана една от първите страни, които поддържаха ограничението на визите за руснаци. Премиерът Сана Марин съобщи това още предходната седмица. Междувременно Естония спря шенгенските визи за съветски жители, а Полша разгласи, че работи по сходен механизъм. Чехия и Латвия към този момент обявиха кардинална поддръжка. Държави като Германия, Франция и Нидерландия остават срещу. Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че това е " войната на Путин ", а не на съветските жители, по тази причина те не би трябвало да бъдат спирани да посещават Европа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР