След като вече (7269 души към 15 март, 2021 година)

...
След като вече (7269 души към 15 март, 2021 година)
Коментари Харесай

Върнахме се през есента на коронавируса – защо сега реакциите на отговорните са далеч по-спокойни?

След като към този момент (7269 души към 15 март, 2021 година) и сигурно още много време ще го подобряваме, към този момент има нарастване на леглата в столичните лечебни заведения с 20%.
Зам.-директорът на Белодробната болница в София проф. Ваня Юрукова уточни, че свободни кревати в лечебното заведение има. Тя удостовери и, че съвсем всички в лечебното заведение са имунизирани, само че има заболели медици – очевидно такива, които още не са имунизирани.
 Заради ковид: Затвориха детските градини в Сопот Заради ковид: Затвориха детските градини в Сопот
Заради усложняващата се епидемиологична конюнктура кметът на Сопот Деян Дойнов затваря детските градини на територията на общината до 26-ти...
Със сигурност се върнахме няколко месеца обратно, това не беше ненадейно. Категорично болничните кревати не свършват. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров.
По думите му, разликата в този момент е, че измежду медиците го няма страхът от есента, преструктурирането към този момент става по ред, който е отработен. И акцентира, че никой няма право да бяга от изключителната обстановка и да не се преценява със заповедта на здравния министър за уголемение на потенциала за болнично лекуване на ковид. Припомняме, че при предходни рецесии стана ясно, че тази заповед на процедура може да не се извършва от лечебни заведения, тъй като няма механизъм, който да ги задължи. Заради това бяха направени – да се постановат санкции и да се стопират контракти с НЗОК при отвод да се извършват заповеди на министъра.
Маджаров сподели и, че му е ясно, че когато някоя болест протича леко в 9 от 10 случая, е мъчно да се схване строга дисциплинираност. Попитан обаче за какво се потегля от районни ограничения, а не като национални, лекарят отговори, че е очевидно, че не сме посочили взаимност: " Всеки би трябвало се погрижи за себе си и по този метод – за обществото ".
" Не може от една страна да казваш да не се събираме, а въпреки това да има отворени учебни заведения ", безапелационен беше Маджаров. За него, най-важното нещо, което би трябвало да се съблюдава, е да не се събират доста хора на едно място.
 Проф. Мирослава Кортенска е в кома след затруднения от ковид Проф. Мирослава Кортенска е в кома след затруднения от ковид
Проф. доктор Мирослава Кортенска - сценичен критик, културолог и медиен специалист, учител в катедра „ Кино, телевизия и театър&l...
Думите на Маджаров обаче в този момент са надалеч по-умерени, в сравнение с в края на ноември, 2020 година:
Ако продължим по този начин, след всеки 1 случай да стопираме имунизационния развой, ще се имунизираме 10 години, уточни Маджаров във връзка с. Той възприе логиката, че препаратът носи надалеч повече изгоди, в сравнение с вреди. Лекарят е безапелационен, че решението за прекъсване на имунизацията в доста страни е поради публичния напън, а не поради научна аргументация. Ако имаше нещо във връзка с тромбозата, щеше да има данни от клиничните изследвания – приказваме за изследвания с по 30 000 – 40 000 души, изясни ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР