След като вчера заседава извънредно по темата, служебният кабинет внесе

...
След като вчера заседава извънредно по темата, служебният кабинет внесе
Коментари Харесай

Политическите сили „за“ и „против“ бюджета на служебния кабинет


След като през вчерашния ден заседава изключително по тематиката, служебният кабинет внесе в деловодството на Народното събрание плановете си за удължение действието на сегашния държавен бюджет, на закона Здравната каса и на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Срокът е не повече от 3 месеца. Повечето политически партии са на мнение, че разновидността на служебния кабинет ги устройва, за разлика от „ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия, които остро стачкуваха.

ГЕРБ одобряват за допустимо удължаването на действието на остарелия бюджет до май следващата година.

„ Бюджетните случки постоянно са нещо доста рисково, спомагателният разход може да се окаже 10 млрд, а бюджетният недостиг 10 %, това не е смешка “, съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ.

По-късно денем водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска специалистите да изчислят вероятни ли са огромни обществени разноски.

„ Има една съдбовна точка 13 – чертае – споделят ограничаваме бюджетния недостиг до 3 на 100, значи в този момент като ви чета всяка една точка и ще ви връщам към точка 13 “, означи Бойко Борисов.

„ Продължаваме промяната “ са безапелационни, че е обвързване на служебното държавно управление да внесе бюджет за 2023 година

„ Липсата на постоянен бюджет би породил неустановеност у вложителите, може да докара до нарастване на доходността на българските скъпи бумаги и вероятно би могло да заплаши националния проект за въвеждане на еврото “, сподели Андрей Гюров, ръководител на ПГ на „ Продължаваме промяната “.

Според Движение за права и свободи това е краткотрайно решение и би трябвало да подтикне към единодушие за сформиране на нов кабинет.

„ Това е още една покана към политическите партии да се отнесат отговорно, да образуваме постоянен кабинет, да се направи постоянен кабинет и да носим отговорност за това “, означи Петър Чобанов, народен представител от Движение за права и свободи.

От „ Възраждане “ също не се опълчват на удължаването на действието на финансовата рамка.

Корнелия Нинова изиска обществен бюджет за 2023 година и разкри, че служебното държавно управление е заложило малка врата за самолетите „ Грипен “ под името " финансиране на капиталови планове ".

Служебният кабинет е планувал някъде в бюджета запас за финансиране на 10 самолета „ Грипени “, ето от кое място ще дойдат парите, в случай че се одобри обществена политика и грижа за хората, вместо в 10 самолета “, разяснява Корнелия Нинова.

От „ Демократична България “ са фокусирани върху антикорупционното законодателство. Утре депутатите от „ Демократична България “ ще излязат с позиция за проектобюджета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР