След като вчера загинаха мъж, жена и дете в кола,

...
След като вчера загинаха мъж, жена и дете в кола,
Коментари Харесай

Защо спирането в аварийната лента у нас е равносилно на самоубийство

След като през вчерашния ден починаха мъж, жена и дете в кола, спряла в спешната лента на автомагистрала " Тракия ", специалисти приканиха – не спирайте за престой там. Не са необичайност злополуките в спешната лента по автомагистралите. Някои магистрални „ състезатели” даже я употребяват за изпреварване отдясно.
Законът е безапелационен: „ Забранено е да се движи или да се стопира в лентата за наложително прекъсване с изключение на при щета на пътното транспортно средство, както и при здравословни проблеми на лидера или пасажерите в транспортното средство”.
От Асоциацията на потърпевшите при произшествия недоумяват за какво водачи не престават да употребяват спешната лента за паркинг. „ Спирането в спешната лента е равно на самоубийство. Пак сме с концепцията, че „ На мен няма да ми се случи”, „ Сега пък какво толкоз, единствено за една минута да спра”, разяснява Владимир Тодоров.

И въпреки всичко, в случай че ви се наложи да спрете в спешната лента на автомагистрала, следвайте следните стъпки:
Първо и най-важно: включете спешната сигнализация на автомобила. Второ: наложително облечете светлоотразителната си жилетка, без значение дали се намирате в светлата, или тъмната част на денонощието. И последно – не подценявайте триъгълника. На автомагистрала той би трябвало да е най-малко на 100 метра от авариралия автомобил.
Винаги напускайте автомобила и стойте настрана от него, до момента в който чакате помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР