След като вчера снегът на места изненада всички, то днес

...
След като вчера снегът на места изненада всички, то днес
Коментари Харесай

Току що Нова тв предупреди: Снегът, шашнал всички, отстъпва, но идва нова опасност! Ето какво ни връхлита

След като през вчерашния ден снегът тук-там изненада всички, то през днешния ден прогнозата за времето е малко по-милостива. Оранжев код за значителни превалявания и мощен вятър е в действие за шест области на страната през днешния ден. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките. Кодът е в действие за областите Русе, Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич. Там преваляванията ще продължат, по-интензивни и обилни по количество ще са през нощта и първата половина от деня.



Количества за денонощието ще бъдат сред 35 и 50 л/кв.м. В

ремето ще бъде доста прохладно - ще духа мощен и плевел северозападен вятър с пориви до 22-24 м/с. За областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище е в действие жълт код за значителни превалявания, а количеството им за денонощие е 20-25 л/кв.м. Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас.

В тези области, през първата половина на деня, ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър - пулсации до 22-24 м/с. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 2111470798.jpg

В понеделник ще бъде хладно и прохладно, с променлива, постоянно забележителна облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Минималните температури ще са най-вече сред 4° и 9°, а оптималните - сред 12° и 17°.

През идващите дни ще има по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Сутрин ще е студено с минимални температури сред 3° и 8°, тук-там в низините ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност.

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР