След като вчера се появи информацията, че организаторът на Гран

...
След като вчера се появи информацията, че организаторът на Гран
Коментари Харесай

Член на политбюро решава за Гран При на Китай

След като през вчерашния ден се появи информацията, че уредникът на Гран При на Китай – Juss Sport е посикал връщането на надпреварата в календара на Формула 1 за 2023 година, през днешния ден бе направена още една значима стъпка към връщането на „ Шанхай “ в графика за този сезон.

По информация на racingnews365.com по-рано през днешния ден в Шанхай се е провела среща на високо равнище, на която е участвал и членът на политбюрото на Китайската комунистическа партия Чен Джин Инж, който е бил ръководител на срещата. Неговите проекти са Гран При на Китай да покаже на света, че страната се връща на международната спортна сцена след годините на изолираност поради COVID-19.
 Може ли да се върне Китай в календара на Формула 1? Може ли да се върне Китай в календара на Формула 1?
Гран При на Китай попадна в календара на Формула 1 за 2023 година, само че при започване на декември бе оповестено, че надпреварата няма да се организира, поради ковид рестриктивните мерки в азиатската страна. Всички тези рестрикции, в това число и наложителната карантина за идващите в страната ще отпаднат тази неделя – 8 януари.

Това накара Juss Sport да изиска връщането на надпреварата в календара, защото неговата истинска дата – 16 април, към момента е вакантна. От ФОМ отхвърлиха да разясняват обстановката снадпреварата в Китай и нейната орис, на фона на събитията от последните дни.
 Кой ще заеме мястото на Китай в календара на Формула 1? Кой ще заеме мястото на Китай в календара на Формула 1?
Последното издание на Гран При на Китай се организира през април 2019, а през последните три година тя отпадна от календара поради COVID-19. Това значи, че маршалите на пистата в Шанхай ще би трябвало да преминат обновителен курс, с цел да е несъмнено, че са наясно със своите отговорности.

Освен това пистата „ Шанхай “ не е домакинствала на огромни интернационалните надпревари от ноември 2019, когато се организираха „ 4-те часа на Шанхай “, кръг от Световния шампионат за устойчивост. Това значи, че трасето ще би трябвало да премине детайлна ревизия от страна на ФИА, с цел да е несъмнено, че то към момента дава отговор на условията за домакинство на старт от Формула 1.

Ако надпреварата за Гран При на Китай се организира през 2023 година то това ще бъде първото огромно спортно събитие, на което азиатската страна ще бъде хазаин от Зимните олимпийски игри, които се организираха в Пекин предишния февруари. Тогава обаче поради рестриктивните мерки около пандемията не бяха позволени фенове по трибуните на другите уреди. Все още не е ясно дали това ще бъде казусът и с Гран При на Китай, или почитателите ще бъдат позволени до трасето.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР