След като вчера част от протестиращите се опитаха да пробият

...
След като вчера част от протестиращите се опитаха да пробият
Коментари Харесай

СДВР разкри тактиката по премахването на катуните и ще бъдат ли допуснати нови блокади ВИДЕО

След като през вчерашния ден част от протестиращите се пробваха да пробият кордона, полицейски чиновници бяха обстрелвани с пиротехнически средства. Хвърляни са камъни, павета и железни тръби. Това съобщи ст. комисар Георги Хаджиев по време на ексклузивен брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи.

"Преценихме, че е належащо тази навалица да бъде раздрана и отблъсната, с цел да за запазим живота на нашите чиновници и този на жителите. Тактиката ни беше пасивна, сами видяхте. Няма по какъв начин в продължение на дни част от уредниците да приканват за конфликти и да не се стигне до тях ", добави той.

"Палатковите лагери като свободна форма на митинг се оказаха положително прикритие на част от протестиращите. В една от тях откриха коктейл "Молотов ", който е бил квалифициран да се употребява против полицията ", сподели ст. комисар Хаджиев.

"Статистиката - 80 ранени служители на реда, един с фрактура по ръката, няколко обгазени и обгорели. На част от тях е оказана спешна помощ на място, след което са се върнали в редиците да извършват дълга си. Призовавам жителите да не се поддават на престъпни лица и да пазят закона и реда ", изясни още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

"В последна сметка, откакто по видео наблюдаване установихме, че част от взривните устройства се вадят от палатките, в 3 часа започнахме акция за премахването им. Част от придвижването е възобновено и се надявам да остане по този начин ", сподели Хаджиев.

Той уточни, че има 126 арестувани, от които 60 са регистрирани с престъпни прояви.

"Всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата и ще се търси отговорност от тези лица. Ние използваме помощното средство - пикантен спрей. Някъде се прокрадна информация, че се употребява нервнопаралитичен газ, само че това изрично не е правилно. Премахването на блокадите мина безусловно безпроблемно и без никакво напрежение ", заключи той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР