След като вчера Анджелик Кербер осъществи първата си победа в

...
След като вчера Анджелик Кербер осъществи първата си победа в
Коментари Харесай

Обратно сред най-добрите: Кербер с първа победа над представителка на топ 10 от 2021-ва насам!

След като през вчерашния ден Анджелик Кербер реализира първата си победа в мач на равнище WTA след завръщането си от майчинство, през днешния ден тя осъществя един от най-големите си тримфи през последните си години. Германката победи международната номер 10, Йелена Остапенко, с резултат 5:7, 6:3, 6:3, като това е първи мач с позитивен резултат за нея над представителка в топ 10 от 2021-ва насам. В идващия кръг тя ще се изправи против победителката сред Вероника Кудерметова и Нао Хибино.

Шампионката на Ролан Гарос през 2017-та сподели за какво е една от тенисистките, намиращи се в най-хубава форма в първите минути на дуела, като в първите съумя да осъществя ранен пробив и по този метод да поведе с удобното 3:1. Точно по-късно обаче играта й се разпадна, от което някогашната номер 1 се възползва и печелейки идващите 4 подавания, в деветия гейм имаше сетпойнт пред себе си. Въпреки солидното движение на Кербер, Остапенко съумя да удържи на това, да се завърне в играта и да поведе със 7:5.

Вторият сет стартира обещаващо фаворитката, като тя съумя да завоюва гейм от сервиса на Кербер и да поведе с 2:0. Но след втория гейм равнището на игра на латвийката още веднъж се намали, като броят на двойните и непредизвиканите неточности фрапантно се усили. Солидната игра на германката й разреши да обърне сета в своя изгода и по този начин да го завоюва с 6:3.

Умората в последната част си пролича в последната част, като при започване на третия сет и двете губеха сервис геймовете си два пъти. Следваха няколко подавания със постоянна на игра на начален удар, но при 4:3, Кербер съумя да поведе с пробив, което се оказа основният миг за развиването на дуела. Макар и в деветото подаване, Остапенко да бе съумяла да избави 3 мачпойнта, ветеранката бе тази, която се класира за идващия кръг на " Рая на тениса "!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР