След като във вторник Комисията по бюджет и финанси отхвърли

...
След като във вторник Комисията по бюджет и финанси отхвърли
Коментари Харесай

Отказваме се от руския нефт в края на октомври

След като във вторник Комисията по бюджет и финанси отхвърли предлагането на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев да се откажем от дерогацията, дадена ни от Европейската комисия (ЕК) за импорт на съветски нефт до края на 2025 година, той още веднъж внесе предлагането си в деловодството на Народното събрание.

" Отново внесохме предлагането си за анулация на дерогацията за импорт на съветски нефт както и за назначението на необикновен шеф на сдружението (Лукойл Нефтохим). Най-вероятно това ще се случи към края на октомври, тъй като не е импортирано като план на решение, а като смяна в Закона на глобите, т.е. ще бъде прегледано при започване на септември (след края на депутатската ваканция). Срокът, който сме заложили е дерогацията да бъде анулирана до 30 дни след влизането в действие на закона ", заяви в парламентарните коридори Добрев.

По всяка възможност този път предлагането за отхвърли ни от импорт от съветски петрол ще мине, защото под въпросното предложение този път са се подписали освен от ГЕРБ, а и от ПП/ДБ, както и от Движение за права и свободи.

А какви ще бъдат резултатите от прекъсването на вноса на съветско " черно злато ". Никакви, отсече Добрев.
 Депутатите не одобриха да се откажем от дерогацията за съветския нефт
Депутатите не одобриха да се откажем от дерогацията за съветския нефт

Йордан Цонев от Движение за права и свободи отбрани геополитическия вектор

" Не чакам никакъв резултат, чакам да се спре финансирането на Русия, нееднократно сме говорили,че единствените печеливши от дерогацията са " Лукойл " и " Литаско ", българските консуматори не печелят нищо, не престават да ни надписват по 50-60 ст. на литър. "

Не са годни причините на " Лукойл ", че прекъсването на вноса на съветския нефт ще оскъпи производството, защото през Босфора могат да минават единствено дребни танкери, а петролопровода сред Александруполис и Бургас към момента не е подготвен.

" Доставка на горива за " Лукойл " не се прави единствено през Босфора, има пристанища в Черно море, които могат да доставят " Лукойл " с горива. Няма нито едно доказателство, че това дружество не може да работи без съветски нефт. Всички опорни точки, които сме чували от " Лукойл " съгласно нас са несъществени ", отговори на въпрос на News.bg Делян Добрев.
 Добрев предлага рухване на дерогацията България да купува съветски петрол
Добрев предлага рухване на дерогацията България да купува съветски петрол

От нея печелил само " Лукойл ", а горивата у нас, все по този начин били надписвани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР