След като Върховният съд на Съединените щати постанови в петък

...
След като Върховният съд на Съединените щати постанови в петък
Коментари Харесай

Американски компании обещават подкрепа на служителите си при нужда от аборт

След като Върховният съд на Съединените щати постанови в петък да се анулира конституционното право на аборт, корпоративни колоси от редица промишлености се ангажираха да дават поддръжка и финансова помощ на своите чиновници, които желаят да създадат аборт в щати, забраняващи процедурата, предава CNN.

Решението на съда да анулира съвсем 50-годишното решение, което защитаваше федералното конституционно право на аборт, се чака да промени пейзажа на репродуктивното здраве в Съединени американски щати, оставяйки политиката на абортите в ръцете на обособените щати. Някои от тях възнамеряват да вкарат нови ограничавания за абортите.

Милиони хора, търсещи аборт, скоро може да бъдат принудени да минават границите на обособените щати, с цел да получат достъп до процедурата, което усилва разноските за така и така скъпата здравна услуга. За мнозина пакетите от компенсации на работодателите може да са единственият метод да си разрешат аборт.

В отговор на този проблем редица корпорации, някои от които са основани в следени от републиканците щати, подхващат дейности. Компании, като Citigroup, Salesforce и Match Group, бяха измежду първите, които дадоха обещание финансова поддръжка на чиновниците, търсещи благоприятни условия за аборт в засегнатите щати. Това стана още през май, преди решението да бъде анулирано финално.

Сега, когато то към този момент е реалност, броят на корпорациите, поели сходни задължения, се усили доста. Компании, като Bumble и Lyft, даже дадоха обещание, че ще дарят средства на организации, подкрепящи правата на дамите, като Planned Parenthood и Fund Texas Choice.

Корпоративна Америка от ден на ден се ангажира с политическата страна на въпроса за абортите в отговор на натиска от страна на вложители, клиенти и чиновници. Компаниите се борят да притеглят и задържат гении и се тревожат за въздействието, което щатските закони против абортите биха могли да окажат върху техните чиновници.

До този миг описът на фирмите, поели ангажимент да поддържат финансово и логистично своите чиновници при положение на потребност от аборт в различен щаг, включва Microsoft, Apple, Meta (компанията майка на Facebook), Yelp, Disney, Uber, Netflix, Bumble, Match Group, Box.com, Levi Strauss, Comcast-NBC Universal, Warner Bros Discovery, Condé Nast, JPMorgan Chase, Nike, Starbucks, Dick's Sporting Goods, Kroger, Alaska Airlines, Goldman Sachs и Zillow.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР