След като в целия свят се въвеждат спешни мерки и

...
След като в целия свят се въвеждат спешни мерки и
Коментари Харесай

Германия настоя всички страни в ЕС да спазват върховенството на закона

След като в целия свят се вкарват незабавни ограничения и изключително състояние, Германия прикани всички страни от Европейския съюз да съблюдават правилото на върховенството на закона, оповестява " Гардиън ".

Настояването на Германия идва два дни, откакто дяснопопулисткия министър председател на Унгария Виктор Орбан пое големи нови пълномощия, с цел да отговори на пандемията от ковид. Новият закон дава право на Орбан да ръководи за неопределен срок с укази, до момента в който държавното управление не разгласи завършек на изключителното състояние.

Улрике Демер, говорителка на немския канцлер Ангела Меркел, настоя: " Ние имаме доста ясни правила на върховенството на закона в Европейски Съюз и те би трябвало да се съблюдават от всички страни членки. Ценностите, върху които е построен съюзът, са зачитането на човешкото достолепие, свободата, равенството, върховенството на закона и зачитането на правата на индивида. Европейски Съюз действа като общественост на полезности, единствено в случай че тези полезности се съблюдават и пазят от всички. "

Изявлението на Демер повтори сходни мнения, направени през вчерашния ден от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лийен в " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР