След като в събота последователно от ГЕРБ и от ДПС

...
След като в събота последователно от ГЕРБ и от ДПС
Коментари Харесай

След заплахата на Борисов и Пеевски Лукойл си плаща данъците

След като в събота поредно от ГЕРБ и от Движение за права и свободи обявиха , че ще внесат предложение да се приключи мигновено дерогацията при импорт на съветски нефт, от " Лукойл " се съгласили да си платят налозите - над 500 млн. лв..

Това стана ясно на брифинг в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, съпредседателя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев. Резултатите от състоялата се ранна среща в Народното събрание, в която с изключение на горепосочените трима са взели участие и министър председателят Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов, а финансовият министър Асен Василев се е присъединил онлайн, бяха показани от Делян Добрев, коментирани от Делян Пеевски и конкретизирани от Йордан Цонев.

Крайният резултат - " Лукойл " ще платят над 500 млн. налози , които са се пробвали да избегнат, внасяйки промяна в данъчната си декларация. Както Йордан Цонев изясни това състояние е заложено още от служебното държавно управление, само че не се извършва. 

Също по този начин ще бъде импортирано законово изменение, тъй че складовете на " Лукойл " да могат да се употребяват и от други вносители. Базите са предпазване ще се слагат под ръководство на Държавната организация " Държавни запаси и военновременни ресурси " базите за предпазване на горива на " Лукойл ". Така ще бъде преодоляно монополното състояние на пазара, което държи " Луклой ".

Освен това ветото, наложено от президента върху измененията в Закона за енергетиката , ще бъде преодоляно - за това също са се разбрали на срещата. За тази цел ще има изключително съвещание на Народното събрание в петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР