След като в редица чужди медии се появи информация, че

...
След като в редица чужди медии се появи информация, че
Коментари Харесай

Българските власти отрекоха, че руски дипломати ще бъдат гонени

След като в редица непознати медии се появи информация, че България ще е една от европейските страни, които ще поддържат Англия и ще изгони съветските дипломати на територията ѝ, от външното министерство прецизираха, че все още сходно решение не е вземано.

Информацията беше публикувана от медии като американската телевизия " Си Ен Ен " и английските вестници " Таймс " и " Гардиън ". Според нея България ще бъде солидарна с Англия, на чиято територия беше токсичен някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал. Обединеното кралство упрекна непосредствено Русия за случая и изгони 23 дипломати на страната.

Вчера имаше среща на високо ниво на 28-те водачи на Европейски Съюз, на която те се съгласиха с позицията на Англия, че е " доста евентуално Русия да е виновна " за нападението с нервнопаралитично вещество против Скрипал и щерка му. Очаква се при започване на идната седмица редица европейски страни също да изгонят съветските дипломати на територията им.

Председателят на парламентарната група на ръководещата партия ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че на този стадий България няма да се причисли към другите членки на Европейски Съюз, които ще гонят съветски дипломати. Той разясни, че когато има нарушение на националната сигурност се подхващат сходни дейности.

" Към сегашния миг нямаме такива данни, с цел да пристъпим към такива дейности ", сподели Цветанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (54)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР