След като в петък, 7 април, бяха излъчени шампионите по

...
След като в петък, 7 април, бяха излъчени шампионите по
Коментари Харесай

Дейзи Ланг награди най-добрите ни младежи в шаха на бляскава церемония в хотел Маринела

След като в петък, 7 април, бяха излъчени първенците по блиц за юноши и девойки до 14, 16 и 18 година, на 8 и 9 април 2023 година в зала «Витоша» на хотел " Маринела " в София се организираха и Държавните самостоятелни шампионати по интензивен шахмат за същите спортни групи.

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева още веднъж общително даде домакинство и настаняване на участниците в конкуренциите по блиц и интензивен шахмат, a наградният фонд на шампионатите бе под патронажа на сина й Вълчо Арабаджиев.

В конкуренцията по рапид присъединяване взеха 97 състезатели – представители на 23 шахматни клуба в страната. Най-многобройни бяха групите на юношите до 16 година (33 участника) и на момчетата до 14 година (27 участника). Контролата за игра беше 15 минути на партия с добавка 10 секунди на всеки ход.

Държавни първенци и медалисти по интензивен шахмат за 2023 година са както следва:

- при момчетата до 14 година: Шампион и златен орден за AFM Александър Цолов от ШК «Ан Пасан», София; второ място и сребърен орден за Мартин Димитров от ШК «Каиса», Варна, София; трето място и бронзов орден за Стефан Иванов от ШК «Рицар», София.

- при юношите до 16 година: Шампион и златен орден за FM Никола Кънов от ШК «Елит», София; второ място и сребърен орден за AIM Константин Георгиев от ШК «Славия», София; трето място и бронзов орден за Валентин Данов от ШК «Рицар», София.

- при юношите до 18 година: Шампион и златен орден за Християн Илиев от СКШ «Шумен», Шумен; второ място и сребърен орден за Лъчезар Колев от ШК «Славия», София; трето място и бронзов орден за Явор Николов от ШК «Хармония 25», Шабла.

- при девойките до 14 година: Шампионка и златен орден за Анджелика Ненова от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен орден за Йоана Кръстева от ШК «Елит», София; трето място и бронзов орден за Моника Йорданова от ШК «Одесос», Варна.

- при девойките до 16 година: Шампионка и златен орден за Ивелина Христова от ШК «Шах XXI», София; второ място и сребърен орден за WCM Диляна Иванова от ШК «Ан Пасан», София; трето място и бронзов орден за Лиляна Славова от ШК «Одесос», Варна.

- при девойките до 18 година: Шампионка и златен орден за Ева Русева от СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен; второ място и сребърен орден за WCM Патрицие Найманова от ШК «Михаил Тал», Червен бряг; трето място и бронзов орден за AIM Стефани Чучукова от ШК «Бургас 64», Бургас.

Медалите и премиите на участниците на шампионата бяха връчени от Дейзи Ланг - носителка на три международни и две европейски трофеи в професионалния бокс.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР