След като в Националната информационна система сутринта бяха обявени 21

...
След като в Националната информационна система сутринта бяха обявени 21
Коментари Харесай

Здравното министерство се поправи: Само шестима са заразените медици

След като в Националната осведомителна система сутринта бяха оповестени 21 случая на инфектирани с ковид медици, от Министерството на здравеопазването се поправиха няколко часа по-късно. Всъщност не 21, а шестима са медицинските лица, които с потвърден COVID-19 през последното денонощие.
Причината през днешния ден Националната осведомителна система да регистрира 21 случая на COVID-19 при медицински личен състав е, че през вчерашния ден, 22 юни, в системата е отразена специалността на регистрирани към този момент случаи за интервала 17-21 юни, прецизират от здравното ведомство.
Корекциите на съответните статуси са осъществени от районните здравни инспекции. 15-те случая са на лекари, медицински сестри, санитари и различен болничен личен състав в областите: София-град, Софийска област, Кюстендил, Кърджали, Плевен, Добрич и Сливен.
И шестте медицински лица, при които COVID-19 е потвърден през последното денонощие (3-ма лекари и 3 медицински сестри от три лечебни заведения в София-град), са изолирани в домашни условия за 14 дни.
От Министерство на здравеопазването обръщат внимание, че само въпросните 6 случая на позитивен медицински личен състав са включени в общия брой новорегистрирани за миналите 24 часа – 79. Останалите 15 случая са регистрирани в системата в дните, когато са открити, прецизират още от ведомството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР