След като в началото на годината разследването за изчезналия полет

...
След като в началото на годината разследването за изчезналия полет
Коментари Харесай

Появи се финалният доклад за загадъчно изчезналия полет MH370

След като при започване на годината следствието за изчезналия полет MH370 на Малайзийските авиолинии бе прекъснато поради прекъсване на средствата, в този момент излезе и финалният отчет на австралийските управляващи, проверяващи случая, представени от BBC. Според тях е съвсем немислимо, че самолетът не е открит, а продължаващата тайнственост към изгубването му е " неприемлива ".

" Почти невъобразимо и безспорно обществено недопустимо е в актуалната ера на въздухоплаването... да изчезне огромен търговски аероплан и светът да не знае сигурно какво се е случило с въздухоплавателното средство и с хората на борда ", се добавя в отчета на Австралийското бюро за сигурност в превоза.

" Причините за изгубването на полет MH370 не могат да бъдат открити сигурно, до момента в който самолетът не бъде открит ", се показва още там.

Boeing 777 на самолетна компания Malaysia Airlines изчезна на Индийския океан на 8 март 2014 с 239 пасажери на борда, малко след излитането му от Куала Лумпур към Пекин. Издирването на самолета, включващо Малайзия и Китай, беше анулирано през януари след 1,046 дни.
Анализите на сателитни изображения и на вероятния маршрут на апарата след отклоняването му от курса обрисуваха голяма зона за претършуване от 120 000 кв. километра в южната част на Индийския океан.

От самолета и хората обаче не беше открита и диря. Смята се, че машината е била отклонена на хиляди километри разстояние от курса си над южната част на Индийския океан, преди да се разбие край крайбрежията на Западна Австралия.

Австралийските откриватели показаха дълбокото си страдание от обстоятелството, че не са разкрили останките на изчезналите както и самата машина.

Бюрото признава, че най-мащабното търсене в историята е било доста мъчно поради неналичието на информация, защото в началото не е имало данни за самолета и за сателитната връзка.

Главното научно поделение на Австралия разгласи през август, че счита с " невиждана акуратност и сигурност ", че самолетът се е разрушил североизточно от зоната на търсене.

Но тези констатации бяха отхвърлени от държавното управление на Австралия по това време като незадоволително съответни, като издирването не беше обновено. Подновяването на издирването завиди от откриването на надеждни нови доказателства за местонахождението на самолета.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР