След като в началото на годината ръководството на община Свищов

...
След като в началото на годината ръководството на община Свищов
Коментари Харесай

В Свищов обучаваха новоприети в Доброволното формирование към общината

След като при започване на годината управлението на община Свищов разгласи банкет на доброволци за Доброволното формирование към община Свищов, за разширение на състава и активността, в седмицата на доброволчеството се организира първият модул от образованието на утвърдените претенденти.

Подборът на претендентите за доброволци се извърши от комисия, избрана със заповед на кмета на общината, съгласувана с началника на районна работа „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ Свищов, при РДПБЗН – В. Търново.

Успешно минали първия модул на образование са 14 претенденти, като 3 от тях са представителки на нежния пол. Секретарят на Общината Любомира Петрова е една от дамите решила да стане доброволец. Като част от Кризисния щаб на община Свищов, тя счита, че образованието, което ще премине и знанията, който ще придобие в Доброволното формирование ще и оказват помощ да натрупа повече опит в работата на терен и ще бъде по-полезна в спешна обстановка.

Към днешна дата Доброволното формирование наброява 15 члена, като всички са получили личен идентификационен номер /ПИН/, специфична карта и съоръжение. След като новите претенденти преминат сполучливо и трите модула на образование, доброволците в Доброволното формирование към община Свищов публично ще станат 29.

Съгласно решение на Министерски съвет числеността на Държавна фирма се дефинира според от броя на популацията на общината, за община Свищов оптималният брой са 35 индивида.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР