След като в края на миналата година България реши да

...
След като в края на миналата година България реши да
Коментари Харесай

МС обсъжда промени в споразумението за военна помощ за Украйна

След като в края на предходната година България реши да окаже военна помощ на Украйна, беше решено всяко допълнение в тази област да минава през Народното събрание, напомнят от Българската национална телевизия. 

 

Премиерът Гълъб Донев разяснява и абсурда с параваните за изборите на 2 април, които повдигнаха въпроси. Припомняме, че общини се оплакаха, че в новите текстове на Изборния кодекс думата “кабина ” е сменена с “параван ”, само че не са посочени конкретики.

 

Предложението на ЦИК бе да се обезпечат централизирано параваните. То е изпратено и до Министерски съвет, само че от там показаха, че не е належащо това да се извърши централизирано и в последна сметка общините сами ще се оправят. 

 

Гълъб Донев съобщи, че кабинетът няма обвързване да разказва техническите параметри на параваните, зад които ще се гласоподава на 2 октомври. Той изясни, че стандартизацията на параваните може единствено да ограничи общинските изборни комисии и ще ги лиши от опцията да се съобразят с размерите на помещението за гласоподаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР