След като в дебат Иван Калчев- Глиги заяви, че няма

...
След като в дебат Иван Калчев- Глиги заяви, че няма
Коментари Харесай

Глиги от ДБ през 2017: Децата не са хора и нямат права, но маймуните са

След като в спор Иван Калчев- Глиги съобщи, че няма проблем да се продават деца за органи, би трябвало да има евтаназия за уроди, през днешния ден във Facebook пространството се завъртяха негови разсъждения от 2017 година. Според тях децата не са хора, само че маймуните са.

По всички проличава, че кандидат–депутатът от „ Демократична България ” има много забавно виждане за човешкото битие и правата на децата.

„ Като родител мога да заявя самоуверено: детето няма съвсем нищо от естествените права, което одобряваме за даденост у възрастния. Ние, родителите, му ги даваме едно по едно с порастването, и все още на пълноправие то към този момент има всички или съвсем всички от тях; само че все още на раждането няма безусловно никакви естествени права, и от това може да се направи единственият извод, че тогава няма и фундаменталното право на себепритежание, затова е благосъстоятелност, а не човек.

От това следва нещо фундаментално - животът на детето ти принадлежи даже и много след раждането ”, гласят проникновените мисли на Иван Калчев.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР